我阿妹同咗個公屋仔拍拖點搞好

538 回覆
465 Like 2153 Dislike
勞資糾紛姐
唔好嫁公屋人,公屋人需要自然淘汰
你有冇咁大愛呀 咪又係得把口 到時你另一半屋企有難 你又係咪攞曬成副身家出黎幫人呀?
何超蓮男朋友係冇家底
不過人地係演員 收入都唔錯 起碼唔會俾負擔超蓮
公屋仔?出街食飯娛樂洗費條女俾曬加埋屋企欠債 、手術費係一大個包袱
咁係因為你以為人地自私,淨係諗自己,你先咁明點解佢咁着緊。
咁即係佢可以嫌棄對方屋企冇錢買樓俾條仔?
條友住150呎公屋 冇房個隻 體諒下佢眼界狹窄啦
結婚層樓唔好落佢名就得
睇唔起佢就緊嫁啦
有邊個父母想自己個女要跟人捱
仲要本身衣食無憂
萬一結婚仲要蝕埋層樓出去 我係阿哥條氣都唔順
點解要益個契弟
又或者換個角度睇 帶住層樓走 起碼你個妹第時唔洗住公屋
講咁多做乜?貼張屋契或者銀行戶口出嚟先講啦
鄉下仔想扮大袋?你係醒就唔使上兒登鳩up啦
你老母生舊叉燒好過生你
小朋友做咩呀,排唔到公屋又抽唔到居屋要喺度扮有錢仔呀?貼個銀行戶口出嚟睇睇先啦,扮咩叉燒啫?
睇死你咪又係窮撚一條,學人發窮惡?好柒
唔好意思,我而家就係咁。呢啲嘢就叫大愛啊?終於明點解啲人話香港社會畸形呢啲係責任呀,當初結婚簽字嘅誓言,我都仲記得
錢可以搵返,但係親人冇咗就係冇咗
同埋最緊要就係,嗰個係你另一半嘅父母呢個先係重點。
你講邊個case
所以咪話可以窮但唔好成家拖累就夠
五千萬九龍站都係私樓 有的是錢仲抽乜居屋
真係有公屋仔係咁 勸樓主快啲拆散佢地
認真
不能認同更多
叫你阿妹飛咗佢啦公屋仔
同咩人拍拖都好 千祈咪撚同呢隻公屋賤種狗拍拖

老豆老母冇家教 低學歷 EQ低 冇見識 講野好撚大口氣
居屋都未上到係度吠 你只係一隻身無分文既公屋仔黎咋 10年車齡牛肺bba車當靚車 成世人未見過靚車 好撚陰公 多啲出街啦井底之蛙 低下階層 真係冇腦㗎喎
條傻鳩既層次淨係停留係居屋
就好似5萬蚊一部牛肺bba車當名車一樣
我唔覺得窮或者住公屋有乜問題,但係佢個句話人地係傻仔想點。又話人地咩濕9私樓仔,佢咁講野真係好肉酸。成個Feel即刻變左:吃不到的葡萄是酸的。私樓個Range真係好大,但點都唔會差得過公屋。遠至大西北三百呎/舊唐樓個種殘樓又私樓,呢種私樓咪同公屋有得比囉。雖然我覺得呢D咁既所謂私樓,Cheap到唔係我諗個種私樓。我覺得私樓係一千萬以上,甚至九龍站圓方君臨天下個堆3000萬起步既先係私樓。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞