我阿妹同咗個公屋仔拍拖點搞好

538 回覆
465 Like 2153 Dislike
香港又點?搵幾多錢先夠 淨係睇錢不如做狗?你死嗰陣可以帶啲錢走?公屋仔又點?老竇老母係點有得揀?有理想腳踏實地搵錢得罪你咩?
咁你想點撚樣呀,你自己又溝左乜女咁巴閉呀
你都on撚鳩
教壞下一代
你簡女友係咪又要有車有樓
你有樓咪又係父母比

係到嫌棄 on9
連登9成公屋仔你係到開post
佢開心咪得囉
你真係為你個妹好就由得佢啦
個男仔又唔係對你個妹唔好
你想佢唔開心做李澤鉅二奶
定係開心做公屋仔女朋友
人有三衰六旺 唔好狗眼看人低啦
你個妹鐘意咪得

利申 公屋仔 條女之前同佢屋企住天晉同將軍澳廣場
依加同我住劏房 依加叫佢返去都唔返
你做人對生活質素冇追求
日日食快餐茶餐廳出入逼地鐵住爛屋 唔代表其他人都好似你咁冇追求 做人乜都求鳩其先得㗎

你諗清楚 係你冇能力追求好既生活質素定係你自己唔重視錢呀 分清楚啦 你似係前者多啲喎
頂覆錯本身覆#162
現實大把人寧願揀愛情都唔揀麵包
自己遇唔到就係度憎人富貴厭人貧
巴/絲打個人生一定好成功
唔知介唔介意係咁耳講少少比我地知
等我仰慕下你
所以人出世就係為左錢?冇錯呀呢到係香港,個個都好似你咁行屍走肉囉
有理想有夢想就俾你笑戇鳩,心靈唔滿足有幾多錢都冇用啦
起碼餓唔死一個人有父幹就得啦
追求優質舒服生活質素等於爲錢?只係代表人地對生活有追求有上進心
唔通好似你咁日日逼係間三百呎公屋度打飛機就覺得自己好撚叻咩
你咪繼續過你呢啲「安穩」既生活囉
真心做人生活過成咁仲衰過做狗 好冇尊嚴
開口埋口「心靈滿足」
你每日靠呢樣填飽個肚交租?
窮人最興講呢句
樓豬咁on9點會溝到女
你咁睇重階級觀念,一係你去食左林奠?
一黎佢家底一定好過你二黎為香港出一分力,有冇得諗
你係男嘅咪食番個妹 啲樓比晒你 一係做低個妹 佢一世都唔會同公屋仔一齊
有理想就唔可以追求優質生活咩?
優質生活一定係用錢堆砌?
狗眼看人低
求安穩嘅生活就唔會去追夢啦戇鳩
你亞妹可能想玩下公屋仔呢

弱智港女成日回收兵當拍拖
你問左佢有幾多個男朋友未?
我係講緊攞個平衡點啊智障
開口埋口「理想」
係咪日日發夢諗住靠「心靈富足」就可以住獨立屋出入坐勞斯萊斯呀?

你心靈咁富足 你現實生活過成點?咪又係住公屋逼地鐵食垃圾餐廳着爛衫去旅行都要窮遊個隻
有錢但呼呼喝喝就唔會一齊到啦
而且你計漏左有錢但對佢個妹好果啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞