[LIHKG] 粵語配音討論 (20)

997 回覆
12 Like 2 Dislike
有冇link?
炎柱其實啱新版hunter個伊路米
無慘就賭波王啦。
其實都唔係幾match
豬頭我覺得葉sir好D
把聲夠曬粗獷
既然rae有配呢套
好想知傻哩另外兩個會配邊個啲角色
而家未有住
遲啲一有條link即刻擺上嚟畀大家睇
https://www.facebook.com/groups/680696386117315/permalink/984355805751370/

呢條友個樣成個自閉仔咁
同啲巴膠鐵膠冇分別
原來仲要睇埋支那維穩劇
所以cctvb班人真係戇鳩
不過留意得呢啲,其實都係嗰班粵配fans
一班同自閉鐵膠巴膠冇分別嘅人
咁流川呢?
我覺得無慘可以搵阿So
炎柱 日野聰梗係搵配開佢既關令翹。
木村我覺得一係做大當家,一係做有3個老婆果個柱。
都係野木亞紀子編劇。
https://bigbigchannel.app.do/polls/kimetsunoyaiba/forms/146914556/show_question

即係仲未配啦,仲要一至五or六先出街。
真係配死班配音員
講真 個個候選人把聲都冇乜分別
對,但係大台配音FANS先前踩到木綿花版一文不值。剩係炭治郎得呢3個揀,我唔覺佢地會好過張熙lo,尤其九唔搭八加李致林陪跑。
真心,佢呢個候選有人試2個角色真係離譜囉,配音組又唔係少男聲,點解嚟嚟去去都嗰幾個?胡家豪、鍾見麟、李安邦、陳耀楠呢啲都無
真係唔知佢用咩準則嚟揀候選人
所以呢啲所謂投票都係得淡笑
聽到曹啟謙嗌就諗起艾倫
同特首選舉一樣,689 777 同掃把頭俾你揀。
基本上都曹啟謙都贏咗9成
d男角有d我覺得有好d嘅選擇
我覺得曹啟謙配義勇會好d
同埋如果炭治郎同善逸最高票都係李凱傑咁點
然後彌豆子同蝴蝶忍其實3個都好 但私心都係會揀Chloe同柚子
佢擺得曹啟謙落去就唔會預李凱傑會贏到。
我係冇預佢係咁樣選法,搞到成個投票未開始就成盤冷水照頭淋。
玩得呢個選舉本身係留意粵配,咁樣限制晒搞嚟有咩意思。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞