[LIHKG] 粵語配音討論 (20)

997 回覆
12 Like 2 Dislike

好呀
我好想睇呢班人比鏡粉收皮
條友真係傻架wo
都有限制o架,保全叔未去前幾年佢好似出去配過網台野,但之後返來俾人照肺。
基本上出面堆外快係會大台批准先可以做。
痴線...又唔係播紅劇
國語/蝗語 播放時數有限制o架
中文台播外語好似10%
唔知有無鬆到呢,見大台配音員有接Netflix啲片
電影應該係公映版吧
自從DVD/BD自從90年代中期起,大台配音員都唔會出現呢D媒介度
最多都係得返D 電影/廣告/遊戲上...唔會嘥好多時間配果D。
大台自從有收費電視/數碼廣播後,要配音o既節目大幅增加,仲邊有時間俾你瘋狂賺外快。
近呢兩年少咗野配咪可以賺下
但今年又唔放人
EVA新劇場版《序》、《破》、《Q》我聽到有柚子同魏惠娥,不過係未入cctvb之前配。
《終》佢兩個會唔會有可能配返。柚子配真希波好正以前亞視娟姐配嘅美里小姐都好正
其實今年有放,湯姆與傑利真人版有大台人,古天樂投資套NETFLIX動畫電影有阿lu配女主 tim,ERROR套鱷魚君條trailer入面有阿V把聲,鬼滅劇場版雖然無落場,但柚子同李安邦負責打稿同審稿
其實劉奕希入咗大台之後仲有配UC啲碟配
唔知有無鬆到呢,見大台配音員有接Netflix啲片
電影應該係公映版吧
自從DVD/BD自從90年代中期起,大台配音員都唔會出現呢D媒介度
最多都係得返D 電影/廣告/遊戲上...唔會嘥好多時間配果D。
大台自從有收費電視/數碼廣播後,要配音o既節目大幅增加,仲邊有時間俾你瘋狂賺外快。
近呢兩年少咗野配咪可以賺下
但今年又唔放人
其實今年有放,湯姆與傑利真人版有大台人,古天樂投資套NETFLIX動畫電影有阿lu配女主 tim,ERROR套鱷魚君條trailer入面有阿V把聲,鬼滅劇場版雖然無落場,但柚子同李安邦負責打稿同審稿

湯姆與謝利
呢個我喺唔知邊個fb page見到,有人share咗出嚟,原來真係柚子嚟嘅。
阿Lu嗰套叫咩?
tom and jerry大電影
估唔到cctvb班配音都係有份搞鬼滅
仲有套叫一家大戰機械人

條友係咪有病
仲要個樣成個毒撚自閉仔咁
我對呢班奶cctvb ge仆街係唔會忍
見一個就打一個
直到佢地收哂皮為止
好恐怖
我諗起魚拉突
不過佢哋都只係為咗慶祝曼聯贏冠軍
呢條友真係以為香港配音業同日本一撚樣
究竟係思覺失調定有妄想症
JM9
運動會旁述好正
啲人走晒先嚟播星夢學園4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞