[LIHKG] 粵語配音討論 (20)

997 回覆
12 Like 2 Dislike
明明韓國網上RM收視高過尹stay
J2轉播擊綜比收視?2.8點同3點既分別?咁既原因棄播左十年,知名度高n倍既rm真係識做電視
你係要播多幾套韓綜咪搵多個時段囉,兩年內睇到同一集世界第一等3次都試過,根本大把時段無用重播當交功課,買轉播又幾貴過自家制?重播都唔該播返d 5,6年至10年既舊野,唔記得左內容又記得幾好睇先有重睇價值
j2同大台d重播方針都係唔用腦,今年播完下年就播第二次,之後好多都封存唔再播,有時超速變形呢d可以兩台夾埋播夠5,6次,紙箱戰機都好似夠4次,好多經典兩三年內播夠兩次封存,佢宜家播返涼宮春日,什至甲賀忍法貼呢d我都會想睇返,但睇深夜重播ggo 我就feel到集集劇情我都記得,太近期啦大佬
仲有咁中意無人在意既台灣旅遊節目,一邊倒韓綜,咁日綜去左邊?Viu有時至少醒在識播你去日本搞嘜鬼,執左第6感段播呢d決定已經高下立見
明唔明白啊,曾志偉?
CCTVB D動畫劇集全部重播咗冇幾耐又重播
根本就係行緊亞視條舊路
佢都幾慘,本身配叮噹咁多年都算安定左
點知出一出鏡,啲保衛兵又出黎圍佢
圍佢係負面定正面?
負面:惡意批評
正面:善意討論
以上邊種?
類似係"多啦A夢只屬於保全叔","唔係保全叔配音已經冇睇"
你去是但一條黃昕瑜既片睇下啲留言就會見到
雖然唔係話直接攻擊,但係都已經好唔尊重
當然直接攻擊都有,但係最嚴重都係2015年既時候
有興趣可以摷啲高登舊POST睇下,就會知當年話換配音
班忽然配音迷係幾咁凶狠
哇,用兇狠嚟形容,駛唔駛咁惡。。。搞到好似阿Yan殺咗佢地全家咁。
不過,嗰陣保全叔走咗,我都預咗接手嗰位肯定會受好多批評,但只係估唔到啲留言咁衰。。。
都已經過咗去,阿Yan要繼續努力同進步
啱呀
嗰陣碌ling咁資深既配音員接手配大雄都俾人鬧啦
執人二攤不嬲都係惡頂
冇嘢可以做, 只可以睇開啲
知道回憶係好難代替,但唔駛下下都咁人身攻擊。
有時候好似某配音員咁講:「我地都係打份工啫。」我相信佢地個個都係鐘意同尊重呢份工作,如果唔係都唔會喺呢行咁多年。
我地作為fans應該多啲鼓勵佢地,評價可以有,但唔駛下下人身攻擊。
我當年係高登有同呢啲忽然配音迷嘈過
我會問佢地,咁你認為搵邊個黎配係最好
比如叮噹話搵黃志明黎配,但係黃志明都唔係TVB人
根本啲人係連香港配音個制度都未識
之後條友就惱羞成怒話鬧黃昕瑜有咩唔岩,話有邊個配音未比人鬧過
洗乜你啲聲迷係度護住佢地,就係比人鬧過先會成長,然後就懶有型話咩唔會再覆我
但係其實配音員既成長關咩比人鬧事,九成九都係自己開竅架啦
講到無理謾罵係袋錢落人袋咁,而家諗返都覺得痴線
佢近排配日向夢都幾有驚喜
「根本啲人係連香港配音個制度都未識」好buy呢句,即使而家都仲係。而家唔少人以為viu有配音組,但其實無。唔知頭唔知路就留言:「viu啲配音👍🏻。」唔好屌禾打emoji因為啲留言真係咁
法國啲人成日都有一個思想「唔鬧你點識做,點會成長」一句到尾只要鬧到你賤過地底泥就會好多嘢都識做,有所成長
老屎忽思想
真,細個讀書嗰陣已經係咁好似/直程要鬧到你喊先至係成功
呢啲思想就最黑人憎
一定要鬧先成長嘅咩
鼓勵都得㗎
真係想屌撚死個賽馬,又無得睇《忒修斯之船》
諗起暑假都要跑馬,搞到下套接檔日劇要8月中先有得睇就嬲
套劇大陸人劣評,不過J2版都會剪10集
支那劇真係完全冇興趣睇 有粵配都係咁話
虐畜咩,咁熱仲跑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞