[LIHKG] 粵語配音討論 (20)

997 回覆
12 Like 2 Dislike
其實成套嘢個男主角都唔係幾醒
好想聽阿Lu配《零之使魔》露易斯同《龍與虎》逢坂大河我期望咗好多年
睇完藤本樹套look back諗起鈴愛同裕子,不斷腦補由佢地真人化既畫面

播咗工作細胞先講
港台配號手就位都好趕客
乜撚嘢狗屎劇情
莊巧兒咁正都退行哭𨶙咗
假設而家cctvb招募,但香港人唔去,咁會唔會到時配音組新人都係新來港人士仲要藍到黑會唔會有人咁諗?
要join咗嗰個大灣區青年會先可以報名
9成得支那人會報
配音夾雜鄉音
揀3個傑出者配音訓練班啫,又唔係保證最後簽埋
假設而家cctvb招募,但香港人唔去,咁會唔會到時配音組新人都係新來港人士仲要藍到黑會唔會有人咁諗?
要join咗嗰個大灣區青年會先可以報名
9成得支那人會報
唔會嘅,大把港豬啦
揀3個傑出者入配音訓練班啫,又唔係保證最後簽埋

而且配音組捉咬字緊過鄉音新聞部咁多
混合4×400出場好似星夢學園
屌呀,垃圾viu今晚又唔播7大罪
雖然多咗自家製作係好事,但動畫比啱啱開台嗰陣真係少咗好多,雖然有keep住買超人、拉打同日韓劇。動畫真係甩咗好多,應該追唔到。
《乒乓情人夢》好似睇緊海斗同露芝亞
一套動畫播咁多個月都未播完
http://tvbweekly.com/c/details.asp?page=entertainment&subid=51529
"校正回歸"(東堂詩音tone)
翡翠台即將播放嘅"全新"兒童節目---"Hands Up" 感覺好似以前嘅"DaDa DeDe 精靈樂園" 應該係王粗鹽呢位創意總監嘅主意
"Think Big"令細路諗大個頭 "Hands Up"就叫佢哋舉高雙手 使乜怕醜

http://tvbweekly.com/c/details.asp?page=entertainment&subid=51532
主題曲由"靚爆鏡四小花"其中三位獻唱 真係快手
《超人迪迦》真係好好睇,細個得個睇字,但唔係好理解內容,而家大個睇返先明白到點解迪迦可以咁多年都咁受歡迎。其次鐘意高斯。
p.s睇vcd粵配版
J2星期六下畫又播番動畫
下星期六有404睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞