「日本WH工作假期/留學/生活討論」 (3)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
估唔到可以爆Post
希望大家可以繼續係度討論下 關於係日本留學/ Working Holiday/ 工作/ 生活日常等等。

上上一個Post: 終於抵達日本 係酒店隔離緊
https://lih.kg/2284341
上一個Post: 「終於抵達日本 係酒店隔離緊(2)」日本WH/留學/生活討論
https://lihkg.com/thread/2342205

如果可以記得Subscribe埋我地既Youtube Channel
定期分享日本生活日常資訊旅遊飲食, 謝謝
https://www.youtube.com/channel/UCnMydi5m1GAj96zt59K3M-g
如果係黎讀書 再駁埋上大學,其實永住眨下眼就拎到
大家學校有冇搞新年會,我班同學話係zoom搞猜拳大會
黎讀書讀埋大學係最好
隨時夠分申請埋高度人材仲快搞店
咩料
暫時未有活動參加過...
btw 你學校依家Zoom 定面授?
同埋有無香港人同學?
兩日zoom三日學校, 估計係唔同班輪住返,避免學校太多人.同班無香港人,但其他班有,不過都好似無咩機會撞到
我同你掉番轉 3日Zoom兩日學校
你學校咁多印越人咁搞笑
我學校就平均D咩國家都有D
其他班有多啲其他國家嘅人,但依間學校支那/香港都偏少,係我果班有少少特別
無乜華人都好呀
最好就多D 用日文溝通
但啲同學休憩果時都係講印尼話同越南話圍爐自己細聲講大聲笑
其實都估到會
算啦...至少上堂認真D 自己學好D先
dllm 今日啲雪大到想殺人
去個廁所好似係極地救援咁
好羨慕
係腥巷的我
dllm 今日啲屎瀨到想殺人
去個廁所好似係極地救援咁
快D 黎
學校每人派咗個零食包,準備下星期zoom新年會大家一齊食,但係我未返到屋企就食曬,點算好
自己買包桃哈多食

Zoom上堂中...
zoom上堂好易分心,學校上堂反而逼到自己專心因為老師揀緊邊個答問題果時,啲濕鳩同學就會叫恰緊眼瞓果啲同學嘅名,然後老師就會話好就你啦,跟住就碌柒了
Zoom上堂咪好似依家咁上緊連登同你吹水囉
喺香港上online class都會咁
所以好想上f2f堂
Yes, 不過無得簡..疫情問題
屋企窗出面成日有貓

你一星期要上幾多個鐘堂 zoom+學校
1星期5日
每日3個鐘
3日Zm 2日F2F
想問下大家對於3月7前解除緊急狀態樂唔樂觀
批咗coe都冇用唔批新規入國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞