[停刊!?]G-ZONE倒數四期

528 回覆
14 Like 0 Dislike
其實呢度有幾多人有買&認真睇gzone....

見唔少人話內容唔掂,愈來愈少攻略。

但gzone一向定位同game weekly game station唔同,

Gzone係一向做開acg野,

如果你真係睇開攻略本果班人都唔會買gzone。

上gzone fb見到好多人話內容愈做愈差,

但果班人又唔肯比錢買

原來顧問一出革新號即收皮....條肥佬仲大聲夾惡
樓上條友就真係唔知有冇睇開喇

我淨係知佢閱讀理解有問題

唔知點解近年多左好多呢類弱智上網發表言論同所有人講自己on9
你明唔明邊個係「顧問」,邊個係顧問架?有前後兩個喎
手機game書根本無得做。
網上資訊快你十倍,做返舊咁咪好。

有d專題特輯幾好睇,上網未必睇到咁精要,你幫我合輯晒咪有用囉。

做書同網上爭先係低能先會做

手機遊戲嘅話只做介紹都冇問題,但係做攻略就避免

app攻略真係無必要去使

app game入app台搵人carry仲快過睇你D攻略啦

我淨係知佢智力有問題
內鬥既野自己有自己version,睇大家信邊個姐
不過用下腦都知game書主打講app game 9成都死啦,又要搵d半桶水都冇既自己fd黎寫,仲話救書
而另一面con佬diu佢地唔玩switch 我又係理解唔到,孖車一出switch個勢就上

原來顧問一出革新號即收皮....條肥佬仲大聲夾惡

其實已經講到好明白,簡單直接
以前期期買 依加入七仔ok望下就算
不過用下腦都知game書主打講app game 9成都死啦,又要搵d半桶水都冇既自己fd黎寫,仲話救書
而另一面con佬diu佢地唔玩switch 我又係理解唔到,孖車一出switch個勢就上

老老柒柒想寫app game走去app台執幾件重課狗去寫已經完全兩回事

點解會揀三柒就得個老細先知

但gzone一向定位同game weekly game station唔同,

但果班人又唔肯比錢買

我買豬鬆係為專欄同編輯的話,佢D攻略真係收皮啦
熱狗好波

但果班人又唔肯比錢買

創刊頭一年我期期買,第二年就睇內容先買,第三年唔再買
我都唔記得咩原因由第十期
開始儲書,當時game嘅預售或攻略都唔差
約年半後好似轉講acg,
有時啲攻略每隻game先得一頁兩頁,
到手機game興起,全書最少三分一講apps
由8 →10→12→之後就冇再儲

12蚊開始錯字又多,
又抄人攻略連錯字錯圖都照抄

尋晚柒菜話g zone班細堅決唔買switch
即刻比馬高斯都踢爆左啦
佢早期已經入左部
自己就係2007年左右買GZ,因為嗰陣GZ有一點係其他game書都冇嘅,就係夠膽鬧Sony

當時除咗GZ 之外其餘game 書都有Sony嘅專頁,據聞係當時好多game書都敢怒不感言,因為果一頁又唔可以收錢。

尋晚柒菜話g zone班細堅決唔買switch
即刻比馬高斯都踢爆左啦
佢早期已經入左部

仲有就係佢哋竟然話因為改咗封面字,就令到銷量下跌,老細唔鍾意,真係笑死人

今期書出咗一日邊有咁快知道個銷量,通常睇都係睇返個回書數係幾多架啦

尋日遊雲個直播有個編輯上去澄清左公司有買switch係有人無寫稿之後推卸責任,另外con佬屌遊雲個網自己寫同出版bio攻略係頂G-Zone,事實上GG個bio攻略係遊雲離職兩個月後先出,capcom授權遊雲提早一星期拎game係遊雲自己傾返黎,但con佬話佢拎授權比自己個網都唔比G-Zone(人地都離左職點會幫你拎,而且con佬身為當時總編應該係佢責任)
bio偷跑日係G-Zone截稿日,其實即日買Game寫稿如果事前有做功課出書果陣點都出到幾頁介紹,但我記得宅文三子當時根本無PSVR,要上節目問讀者借VR寫野
Btw前前前總編輯阿銀因該con佬聽證會單野走左都無講舊東家半句,人地都好低調咁走,con佬高調唱衰舊東家...
lm
講真就算我對熱狗唔反感都好 一路都唔鐘意果個con佬同小菜

所以花生台入邊真係冇屌錯人架
jerry 屌左con佬咁多年都係咁

所以花生台入邊真係冇屌錯人架
jerry 屌左con佬咁多年都係咁

睇得耐會自己分析下佢地屌得有冇道理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞