[停刊!?]G-ZONE倒數四期

528 回覆
14 Like 0 Dislike
其實game書好在夠廣夠闊 就算你完全唔留意嘅野你都會見到 上網嘅話多數只會集中返自己鍾意嘅野就算

可惜G-ZONE近幾年啲質素下降咗好多 錯字錯圖 其實我覺得攻略真係可以放棄 youtube walkthrough 一日兩日爆機 點鬥 而家仲買得嘅都係睇啲料同專欄 如果啲編輯唔夠料 寫唔出咩好文其實都冇咩睇嘅價值
隔離GAF已經有信徒開始表演,幾時過埋黎呢邊呀

熱狗

出現了
屌佢老母啦
係咪知我追擊佢先話ARX-7不入流

實際上 arx7真係過渡機體

當年GZ瘋狂吹捧Z3瘋狂踩UX我到而家都仲記得

最撚肉鳩酸係佢自己以前成鳩日吹奏SONY踩低老任
依家又喺度係咁吹奏Switch多謝老任
好懷念以前一本Game書成班傳來睇
宜家真係唔會買了

熱狗

出現了

我唔記得GAF 密碼

GAF 個系統又垃圾 唔知先寄返俾我

唔係我早就開火屌人
我記得好似有個人叫阿銀

熱狗

出現了

我唔記得GAF 密碼

唔係我早就開火屌人

gaf好撚垃圾
提價錢又要用%!?#
on9到震
屌佢老母啦

最撚肉鳩酸係佢自己以前成鳩日吹奏SONY踩低老任
依家又喺度係咁吹奏Switch多謝老任

個撚人做唔掂間代購 跪地求入返去做舊時果位

一路無走諗住 升職或者加人工果班 就俾垃圾撚人無端端坐返果個位,然後水鬼升城煌一返黎就開會玩批鬥 唔跟佢玩法就等炒

結果?撚人個個月袋萬幾 剩係鳩寫兩頁紙 同編者話 跟住走返去 拍濕鳩網台節目
當年8蚊出創刊睇到12蚊跟著冇睇了。btw, 引象當年個主篇chxxxx係網上畀人屌過記得佢好鍾意食pepper lunch

呢個人品好差, 同佢玩過vf4會輸唔起發脾氣, 又鍾意黑口黑面
最柒係萬年都係同一套衫同一對鞋個死矮毒撚
之前買黎屙屎睇
好耐冇買
係新年先買特別版
因為有一年遊戲合集

我都係買黎屙屎睇

同好

熱狗

出現了

我唔記得GAF 密碼

唔係我早就開火屌人

真懷念,GAF個forum仲響度?想當年我個no. 係50以內,不過頂唔住班人冇上去成十幾年
我剩係記得呢本野,當年第一期就主打教人用 R4
佢講呢D偏門野就叻,講攻略真係 Gamewatch 都好過佢
佢講呢D偏門野就叻,講攻略真係 Gamewatch 都好過佢

多得呢D人搞到今日老任出新機都仲有人話等破解

多得呢D人搞到今日老任出新機都仲有人話等破解

撚人呢幾年又教人pad 一個acc 兩部機用
手機game書根本無得做。
網上資訊快你十倍,做返舊咁咪好。

有d專題特輯幾好睇,上網未必睇到咁精要,你幫我合輯晒咪有用囉。

做書同網上爭先係低能先會做

熱狗

出現了

我唔記得GAF 密碼

唔係我早就開火屌人

gaf好撚垃圾
提價錢又要用%!?#
on9到震

佢哋班友成日都將日本game書當做聖經咁看待架啦

有d專題特輯幾好睇,上網未必睇到咁精要,你幫我合輯晒咪有用囉。

佢最知名嘅就係乜嘢都要快,啲料又唔check清楚又錯漏百出,結果俾人屌得仲勁囉

手機遊戲嘅話只做介紹都冇問題,但係做攻略就避免
五年幾六年前度都儲過百幾期
雖然已經無晒.但都講句rip

手機遊戲嘅話只做介紹都冇問題,但係做攻略就避免

app攻略真係無必要去使
成班人都抵死
其實睇番近呢十年game書的變化
首先專電腦game的書已經無哂,無左一部份市場
之後講電腦game的部份亦越來越少,成日就係講出名的game或者講對戰(SC、OW、LOL呢堆),大佬有時呢D我睇外國人地教路咪仲快
當然手機Game多人玩都霸左一部份,但係佔頁數多之外講資料肯定唔夠網上快,攻略砌隊又係課金兵行先,搵鬼睇咩
Game Weekly算係取到平衡而且故事攻略都唔錯,但都係比以前差咁D

我已經好多年都冇買Game書
我覺得,如果本Game書只係仲停留喺做最面嗰浸資訊/介紹/炒文同攻略
以而家網上資訊發達嘅情況嚟睇,的確好難甚至冇得做
不過全球Game界咁大規模同咁大嘅市場,我認為喺香港甚至華文市場做Game書仲係有得做
問題係要做得深入,搵多啲窿窿罅罅,有趣細節做專題/深度研究
毋須周刊,做厚本書,賣貴啲,用多啲心力同時間做靚啲料
如果有一本咁嘅有質素Game 書,我唔介意畀一百幾十買嚟睇

當年買本g zone淨係為左睇葛葉SEVEN個專欄嗰兩頁
不過已經冇買幾年

有一排行開旺角綠野睇人地強國d game書,佢地某d位真係字海咁,但唔係訪談或故事型攻略而係分析隻game的世界觀或設定,呢d我覺得係有得做
當然仲有就係唔好拎哂黎講熱門game甚至連續幾期大篇幅講
雖然有時會想拎PC Gamer或者Fami通呢類書走黎比較但外國書易有廠商加持無得講
屌佢老母啦

L都比佢地踩到一文不值
話咩因為兼用卡太多所以垃圾
其實game書好在夠廣夠闊 就算你完全唔留意嘅野你都會見到 上網嘅話多數只會集中返自己鍾意嘅野就算

可惜G-ZONE近幾年啲質素下降咗好多 錯字錯圖 其實我覺得攻略真係可以放棄 youtube walkthrough 一日兩日爆機 點鬥 而家仲買得嘅都係睇啲料同專欄 如果啲編輯唔夠料 寫唔出咩好文其實都冇咩睇嘅價值

攻略可在唔駛或一期完但最好講隻game 趣味野
我買書果排係剛出PS3
一直買到柒文回歸無買
後期買好似買係睇三國專榴同葛葉
其餘覺得好hea無心機睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞