[停刊!?]G-ZONE倒數四期

528 回覆
14 Like 0 Dislike
冇記錯阿銀先係初代總編

我睇個排游雲同阿銀都係做副總編

我最記得我做外稿果半年總編係阿銀
利申:無花生
因為一直email 交稿從來未上過去
有無人有keep game wave頭二百期封面

我想搵point屌撚人
柒文條友之前屌人封面用仁王唔用真三八
想問佢係唔係太耐無返工連星期二截稿都唔記得
真三八直到星期三先有少量圖
佢當d人有時光機呀?

明眼人
星期三晚12點先有圖
本書星期四見街
本書星期三中午比印刷
封面仲要過膠早去

仲有,佢係清楚Cover去既時間
如果睇攻略通常都買GW,Gz啲所謂攻略都係新手教學,Gz個定位都唔知係針對家用機定手機,樣樣講啲不過就無內容,以前本書覺得好有誠意,初初出送書仔個時期期買,個回顧專欄又寫得唔錯,對比依家啲料上網都睇到,仲咩要比錢買垃圾
屍君依條撚人個朵臭晒啦
都唔知點解熱狗咁鐘意收啲老鼠屎
Btw豬鬆個天野海月咁撚似屍君嘅?
兩兄弟?
以前玩Xbox360個時成日買黎睇
以前好鐘意睇
三四年內都係期期買
雖然真係好撚多錯
聽到要執都幾sad
冇記錯阿銀先係初代總編

我睇個排游雲同阿銀都係做副總編

我最記得我做外稿果半年總編係阿銀

認得遊雲編者話講過,阿銀係爬遊雲頭做總編
如果睇攻略通常都買GW,Gz啲所謂攻略都係新手教學,Gz個定位都唔知係針對家用機定手機,樣樣講啲不過就無內容,以前本書覺得好有誠意,初初出送書仔個時期期買,個回顧專欄又寫得唔錯,對比依家啲料上網都睇到,仲咩要比錢買垃圾

GW=阿仙奴

穩穩陣陣就算,因為連主編都係阿仙奴嘅球迷
佢將雲加嘅穩穩陣陣風格都融入本game書入邊
本書冇人買係讀者錯
熱狗冇人投係香港人錯
本書冇人買係讀者錯
熱狗冇人投係香港人錯

你岩 千錯萬錯熱狗一定冇錯
本書冇人買係讀者錯
熱狗冇人投係香港人錯

你岩 千錯萬錯熱狗一定冇錯

銷量屌返黎就有
佢話銷量要3-4星期先睇到個書數
咁佢4月走
而家5月頭決定CUT書
係咪等於老細睇到佢仲未走個陣個數太差先決定CUT
佢話銷量要3-4星期先睇到個書數
咁佢4月走
而家5月頭決定CUT書
係咪等於老細睇到佢仲未走個陣個數太差先決定CUT

銷量差 邊個負責?

咪就係撚人外稿總編囉

話逆轉裁判無資格上封面

但唔好同我講 小圓APPGAME 放封面 啊撚人會唔知 啊?

咁都唔知,係咪更加應該負責,而唔係臨走抽起晒走前最後一期稿 拍拍蘿柚走人 係個飛機台 串鳩班前下屬咁撚人啊?

其實依家邊個唔識上網
咪搵d 遍d 趣味野講下囉
即係Zelda 你唔講攻略講其他搞怪野都得架
g zone本身都好求其
樣樣都網上面有齊
寫下攻略先有人買嫁
之前期期買
結果睇親佢本垃圾講既野我樣樣睇官網已經知
有段時間有攻略咪好地地
後尾無哂攻略真係搵鬼睇
以前game 無料都有動漫野
又講下漫畫又講下 figure 再講下akb 咁
後期cap 下動畫就算
Figure 就 cap 官網圖
完食晒宅文, GG, GAF同呢度D資訊.

老老實實, 我買gzone都買左幾年.
雖然唔係話呢本野做得有幾好, 但始於有d失落.
(我係由gw過檔去gz, 因為當年覺得gw班友毒d )

成件事我覺得根本好辦公室政治.
邊個岩邊個錯好難講, 尤其是d細節野我地外人根本無可能會知.
好似換logo係咪真係辣著左老細,
con佬係咪抽稿走人搞到D細工作量大增.
淨係逆轉封面單野都各執一詞.
所以呢D野我諗都係曾志偉打和算把啦.
話唔埋老細見到班細既響度hea做,
con佬入到去又唔係成副心機去搞起壇野,
dllm成班仆街昆鳩我水摺埋算鳩數

反而我覺得最可惜係無左葛葉seven同kana個專欄.
葛葉每星期都搵到咁多野寫真心痴線.
kana既話老老實實評論三國點點點既大有人在.
但可以將三國志合埋現代三國game文化一齊講既真係無幾個.
老老實實佢寫埋咁多三國人物評論真係可以出本書, 我一定買.

(我係由gw過檔去gz, 因為當年覺得gz班友毒d )

邊個岩邊個錯好難講, 尤其是d細節野我地外人根本無可能會知.

樣樣都網上面有齊
寫下攻略先有人買嫁
之前期期買
有段時間有攻略咪好地地
後尾無哂攻略真係搵鬼睇

真係唔明點解會有人買gz,圖大大格,字得幾行,內容空泛,又簿
gw明顯高質過gz太多

(我係由gw過檔去gz, 因為當年覺得gz班友毒d )

新嗰期出返
多咗好多專欄
樣樣都網上面有齊
寫下攻略先有人買嫁
之前期期買
有段時間有攻略咪好地地
後尾無哂攻略真係搵鬼睇

真係唔明點解會有人買gz,圖大大格,字得幾行,內容空泛,又簿
gw明顯高質過gz太多

我曾經有一段時間買gw, 買買下發覺只有太朗天地岩睇
gz好似介紹game以外既野多d, 跟住就改買gz.

anyway la, 過多3星期又買返gw都好既
樣樣都網上面有齊
寫下攻略先有人買嫁
之前期期買
有段時間有攻略咪好地地
後尾無哂攻略真係搵鬼睇

gw明顯高質過gz太多

我曾經有一段時間買gw, 買買下發覺只有太朗天地岩睇
gz好似介紹game以外既野多d, 跟住就改買gz.

anyway la, 過多3星期又買返gw都好既

一半以上講其他野,又囡囡又電影,又成日寫幾個月就消失垃圾手機game

銷量唔趺就假,gw都有講其他夥,但真係1頁起2頁止
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞