[停刊!?]G-ZONE倒數四期

528 回覆
14 Like 0 Dislike
其實真係唔應該怪讀者
唔通自己d稿未如理想 本書路線有問題
讀者都要死撐咁買咩

依家鬧交兩邊都有問題

本身班人做得掂,冇蝕錢,個老細都唔會搵返個開國元老con佬返嚟救亡啦

佢返到嚟將本書轉做app game書又唔可以話係錯,因爲原路線衰落緊,老細搵佢返去就係想改變,唔通唔變白抖人工咩

但一年後睇返,app game書真係做唔掂,本身app易玩,唔使攻略,仲有資料上網都搵到

con佬將本書轉去app game書嘅呢個決定,一年後睇返,係錯嘅

可能仲係加速咗本書抆喉時間,但唔代表本身班人個原路線係啱,可能係遲死定早死嘅分別

聽完con佬集爆料節目,嗰班人呢幾期堅定不移唔做switch同孖車又真係 ,去睇下game舖啲人買機個情況就知switch個勢勁啦

佢老屈佢
明明佢公司一早買左機
係佢唔寫賴班細

咁佢4月就走咗,咁呢個月有冇寫switch同孖車?
利申:真係冇睇gzone,認真問

佢4月31先正式離職喎
仲要臨走抽稿要下屬一人寫17頁頂晒佢喎
上期編者話得返5條友
佢身為總編你信佢無影響?
其實真係唔應該怪讀者
讀者都要死撐咁買咩

依家鬧交兩邊都有問題

本身班人做得掂,冇蝕錢,個老細都唔會搵返個開國元老con佬返嚟救亡啦

佢返到嚟將本書轉做app game書又唔可以話係錯,因爲原路線衰落緊,老細搵佢返去就係想改變,唔通唔變白抖人工咩

但一年後睇返,app game書真係做唔掂,本身app易玩,唔使攻略,仲有資料上網都搵到

con佬將本書轉去app game書嘅呢個決定,一年後睇返,係錯嘅

可能仲係加速咗本書抆喉時間,但唔代表本身班人個原路線係啱,可能係遲死定早死嘅分別

聽完con佬集爆料節目,嗰班人呢幾期堅定不移唔做switch同孖車又真係 ,去睇下game舖啲人買機個情況就知switch個勢勁啦

唔怪得柒文都咁多人追捧
就係多得你呢D on9淨係聽一方既供詞就下定論

認真,con佬講野你都信,真係喊三聲,係有料既話,自己開台大把人聽啦,你知唔知道,佢同柒菜開twitch,最多都係幾十人聽,俾到盡都係百幾,如果真係二萬人聽,自己開twitch就唔會咁冷清,你仲信佢?

信唔信都唔緊要

最弊係佢D手下都話佢老屈, 又長期唔番工

仲點兜?

自己柒呢,就唔好篤人背,好傷架 wwww
2萬人個chatroom唔識郁嘅

信佢有兩萬觀眾嗰啲唔該去驗智力
其實有咩恩怨都好,邊個係社會做事,就算舊公司幾唔好都好,都係私底吹水最多講兩句 或者 Secret 到唱好law,一定唔係Facebook/公開場合唱衰任何一方,呢0的係做一個 "人" 應有既責任,何況點睇GZ老闆對柒C只少唔太差啦。

條柒C以為自己真係網絡名人,真係有二萬人聽咁既款,大數過去/現任同事怎樣怎樣,又話Game書好難做咩柒柒,,又話咩Logo咩柒柒,係人既話,你舊老闆本書仲賣緊街,你唔幫推都無所謂,但倒人米就真係至叻,講真,Game界好細,人地大廠無眼睇咩,第時有野合作,睇你往績,見到都怕怕啦,仲想係Game界發展,真心恭喜佢law。

做人就算有料,都唔係下下串人串到盡,他朝山水有相逄。

佢又踩逆轉封面拖累又甩底Sony春茗
已經得罪廣告商
數臭舊東家同抽稿都令同行不齒
我想知佢仲點喺呢一行撈

嗯,其實Game界細到不得了,香港有Office既,一係Xbox/任記/Sony,遊戲廠商得幾間,其他都已經係代理,Game鋪依家仲少,醜事傳千里真係話咁易

上面有人話就係以前com佬敢鬧sony先買gzone

咁究竟係討好廠商做喉舌,定做黃毓民鳩鬧先生存到?

果時sony 弱勢,俾ms 同任天堂按住黎屌
https://www.facebook.com/greatgameasia/videos/1879101622338905

睇你個款都冇望過呢段架喇

con佬自己請番黎條靚都爆佢大獲, 你又點睇?

請問邊段到?未有時間重溫 -_-

屌你老母俾埋條link你都仲伸手問睇邊段邊段

成段睇哂佢

我唔在乎營運出左咩問題,但你唔比錢買一定係本書死既最直接死因

咁你又有冇理過點解唔俾錢買?

我指既係以往買開, 自從三柒入主之後斷左冇買果堆
岩岩放工忍唔住買左期
利申 好耐冇買
其實真係唔應該怪讀者
讀者都要死撐咁買咩

依家鬧交兩邊都有問題

佢老屈佢
明明佢公司一早買左機
係佢唔寫賴班細

咁佢4月就走咗,咁呢個月有冇寫switch同孖車?
利申:真係冇睇gzone,認真問

佢4月31先正式離職喎
仲要臨走抽稿要下屬一人寫17頁頂晒佢喎
上期編者話得返5條友
佢身為總編你信佢無影響?

佢話佢個位係顧問喎

咁當時個總編係邊個,係雙頭馬車先搞到本書咁?
以前08年開始睇
期期買

好懷念個陣

死因應該都係依家d手機game太多
佢又唔多講番家用機,手提遊戲機既野
有講既就幾頁紙就算

咁竟然你唔講我就上網睇架啦

我唔在乎營運出左咩問題,但你唔比錢買一定係本書死既最直接死因

近半年好差,愈做愈薄仲夠膽加價,點買得落手呀?

咁點解老細要轉編輯呢?

我指gzone最直接死因一定係大家唔肯比錢買。

如果要向上做無限引伸,

編輯轉左 》本書唔好睇 》無人買

但引伸未完

耶和華創世》資本主義》因為大家轉人前就唔想買》因為市況差想轉人》老細點名轉人 》編輯轉左 》本書唔好睇 》無人買

創刊頭一年我期期買,第二年就睇內容先買,第三年唔再買

所以我咪話十個有十個屌gzone既人係無比錢買,當日唔比錢支持,到今日本書死左就問點解會死

同埋gzone間公司營運係點,作為讀書唔關我事,無論邊個做編輯。

如果因為編輯轉人就擺買書,咁你就一定係做死既幫兇之一。

利申:過去1年都有買

如果你話人地係熱狗,所以唔幫趁,
又或者你話本書內容唔好睇所以唔買。
呢個係gzone既營運方針,
Gzone從來寫野都比station/ weekly廣,
唔會死寫攻略。
都係果句,我唔知間公司入面邊個做錯,
但問邊個有份害死gzone,
在座屌gzone既人都必定係幫兇,因為當日你唔比錢買

我無睇亞視係咪都算整死亞視一份子 ?

冇睇亞視既人要同亞視講句:SORRY,係我唔睇所以有份搞死左你

如果要向上做無限引伸,

但引伸未完

耶和華創世》資本主義》因為大家轉人前就唔想買》因為市況差想轉人》老細點名轉人 》編輯轉左 》本書唔好睇 》無人買

講咁多做乜

本書有料值得睇->自然多人買黎睇

本書廢->買黎做乜鳩

幾時有料多人買, 幾時開始廢

銷量講哂

其實都仲未計廣告果筆收入

三柒入主之後你又知唔知呢part少左幾多

真理係愈講愈明,怕同人討論因為你知自己有錯

又會請埋肥佬做顧問先摺書咁突然
諗下都知有問題啦
你而家只係噏緊垃圾咋你知唔知呀
覺得做紙媒真心唔可以打機廢
就好似以PAD為例
你介紹隻神點樣點樣 有幾勁根本冇意思
難聽d講你只係比個中文翻譯比我
我要既野係一d好top既高手既心得
例如個期既賽杯可以點砌易d過
其他速刷隊可以用乜代替
我唔係要你比遊戲既中文翻譯比我

佢冇玩好耐啦
攻略就不嬲抄架啦

唔會死寫攻略。

冇睇亞視既人要同亞視講句:SORRY,係我唔睇所以有份搞死左你

如果要向上做無限引伸,

但引伸未完

講咁多做乜

本書廢->買黎做乜鳩

銷量講哂

諗下都知有問題啦

你仍然回應唔到

如果要向上做無限引伸,

但引伸未完

就好似以PAD為例
其他速刷隊可以用乜代替

佢冇玩好耐啦
攻略就不嬲抄架啦

呢下先好笑架,最近佢有玩返呀,打白蛇,過唔到呀,八秒轉唔到呀。www
就好似以PAD為例
其他速刷隊可以用乜代替

其實香港game書搞唔起既其中一個原因係呢樣

寫既黎打機唔係特別標青, 永遠只係理解到表果浸
自自然然寫埋既都係大部份人都知既野
最常見到既就係 - 我上網都睇到既野做乜仲買你本書?

只有玩得好既人先會理解到隻game既細節
一D高階少少既野都係得呢個層面既玩家先發掘到
繼而呢D料先可以吸引到人去買你本書去慢慢研究呢D細節

不過今時今日好多人打機都係三分鐘熱度, 為SOCIAL
攻略都唔會點睇, 仲點會去買GAME書睇
今次我信熱狗多d con佬(唔識串)話晒都係開書始祖
就好似以PAD為例
其他速刷隊可以用乜代替

佢冇玩好耐啦
攻略就不嬲抄架啦

佢個pad page連上個禮拜派錯四位數石都可以隻字不提
就好似以PAD為例
其他速刷隊可以用乜代替

佢冇玩好耐啦
攻略就不嬲抄架啦

佢個pad page連上個禮拜派錯四位數石都可以隻字不提

佢連發生緊乜事賠石都未知

唔會死寫攻略。

如果要向上做無限引伸,

但引伸未完

講咁多做乜

本書廢->買黎做乜鳩

銷量講哂

諗下都知有問題啦

喺囉,假若係con佬回歸做爛咗本書,老細唔想再蝕
個老細應該係同con佬離職時間一同宣布摺書
點解又會請返個con佬襯家返去做咗兩期再突然宣布摺書?
仲要唔係即摺,係仲做多四期喎,專登請個人返去做六期,做亡國皇帝咁古怪
搵埋啲鳩唔搭柒打手
呢邊又係咁
GAF又係咁
可能仲要係同一個人嚟

唔會死寫攻略。

如果要向上做無限引伸,

但引伸未完

講咁多做乜

本書廢->買黎做乜鳩

銷量講哂

諗下都知有問題啦

你仍然回應唔到

如果要向上做無限引伸,

但引伸未完

我就答左你, 本書冇料咪開始冇人買

咁點解本書會冇料到呀?答到我未?

唔會死寫攻略。

如果要向上做無限引伸,

但引伸未完

講咁多做乜

本書廢->買黎做乜鳩

銷量講哂

諗下都知有問題啦

你仍然回應唔到

如果要向上做無限引伸,

但引伸未完

你明唔撚明呀
無人買只係Gz老闆請肥佬做顧問嘅一個原因
真係諗住摺書點會叫人改革幾期先摺呀
諗下都知有其他野搞到咁啦
而家本野個質素係 肥佬介入>三柒未介入>三柒介入
我連你想人回應乜都唔知點答你呀

唔會死寫攻略。

如果要向上做無限引伸,

但引伸未完

講咁多做乜

本書廢->買黎做乜鳩

銷量講哂

諗下都知有問題啦

喺囉,假若係con佬回歸做爛咗本書,老細唔想再蝕
個老細應該係同con佬離職時間一同宣布摺書
點解又會請返個con佬襯家返去做咗兩期再突然宣布摺書?
仲要唔係即摺,係仲做多四期喎,專登請個人返去做六期,做亡國皇帝咁古怪

個老闆ON9到唔可以用常識去理解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞