中國外交部宣布1月31日起「不再承認」BNO為有效旅行證件及身份證明!

866 回覆
129 Like 11 Dislike
多謝北京,bn(o)平權又近了
推!
咁就一定搞上國際
下?
可以要求人手對
不過行到呢步 可能好快都逼你用機
公墓園持有BNO 係叛國。
Check in 入閘check passport 係確保乘客可以合法入境目的地,所以只要目的地係中华人民共和国管唔到嘅地方,航空公司係唔需要理會中华人民共和国

照用BNO check in

如果去美國呢啲有APIS 制度既地方, check in同入境唔好用唔同passport 因為你check in個時,passport data 會送去美國既Homeland Security
下!冇架啦
機場入禁區check機票同護照
支那仔,反正你都話中英聯合聲明係歷史文件,何必要理呢?

離地支那冇2家茶禮食架
我寫nationality 係GBR 佢吹bb
咁就唔好咬再胡志偉唔交bno呢樣嘢啦
其實可以全變BC
但內部點分就英國自己知

反正BNO唔會有新申請
大致上都已經知係邊d人有㗎啦

呢個係最保險嘅方法
你最多放晒d人全部都有同英國護照一樣嘅免簽
無passport點入閘登機啊,大佬
咁點拎機票?
講真呢d全部無撚用
要走既都係會走
其實真心唔明有咩用, 香港人番大陸要BNO?
比身份證佢check 都得 對名之麻
仲有如果你入境,叫你SHOW PASSPORT係邊返香港你唔死? 無特衰係其他入境印,你一出BNO就話取消你香港身份証
話你有雙重國藉,叛國
以違反國安法將你拘留

長遠就連1997年出生嘅香港人不論有冇bno都當作違反國安法處置
之後直接轉bc 正呀

走 咱們回家
咁但係check in嗰個地勤係香港人?入禁區之前都要check passport?
呢啲應該政府可以出指令強制?
留名睇港共照跟 然後特衰護照正式等同中國護照
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞