中國外交部宣布1月31日起「不再承認」BNO為有效旅行證件及身份證明!

866 回覆
129 Like 11 Dislike
直接變bc
你進入禁區前要check你passport
呢個case都有可能
其實買機票個陣 你pspt 資料 亂填都得
去到ckin d 地勤都係對名同對航班no
果兩架親皇號航母會唔會係為左咁做
再加埋日本出雲輕航母

依家無廁板果d分分鐘無得出境
屬於無左citizenship
最多5年後揸BC返黎拎錢走
有得走都走咗先
做咩姐
其實依家都要
當然你可以隊本特衰俾佢睇
但如果有啲人嘅美國visa係喺bno咁就gg
BNO 到申請10年美簽證

特衰俾盡5年 特朗普之前話用特衰改唔批咁長 好似逐次申請

如無外國護照 出去做生意 用特衰有咩後果?次次去美領事館申請?
發夢喇你
咁你買來回機票分開買? 一張用BNO 一張用特區?
出境用身份証, check in /登機 show 特衰,去到目的地入境用BNO。

如要回港,係果邊用BNO check in,最多show埋hkidcard,係人地國家出境,你要走點會為難你,到香港時入境E道只需HKID。

當然有 1日如果玩到特衰要審查先可以批比你,咁到時真係新彊了
其實阻得一時阻唔到一世
無可能
航空公司自己決定是否給你登機 是根據有無目標國護照/簽證/免簽 目標國是否給你入籍 和離開的國家承認與否你的證件無關
回咩鄉證
明明官方正式名字都係通行證
買機票係,check in/online check in個下唔係呢
譚詠麟點算
其實都係睇中共想玩幾大
反正而家機場入面都成堆便衣狗
最緊要就係去到機場登機櫃位嗰陣

你能夠show 到一本去到當地入境嘅證件同你登記買機票嘅時候個名係一樣嘅

就已經冇問題

樓上成班連登仔應該未撚買過機票

還有bno身份就算你冇撚咗本護照都唔會消失嘅
喺機場畀共產黨收咗又如何?
總之去到英國就贏㗎啦
其實最簡單係入禁區要show id + passport就得
個回應好撚廢
我都覺,呢個post 係唔係好多人連passport jail 未申請,點上機都未知
大部分有錢佬直接移民唔洗BNO啦
呢個會好似歷史咁出現南北地區咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞