中國外交部宣布1月31日起「不再承認」BNO為有效旅行證件及身份證明!

866 回覆
129 Like 11 Dislike
入境同狗都係跟港共set嘅policy
港共又跟支那set嘅policy
話唔埋強行開條新例
只要喺香港持有bno = 持有虛假旅行證件
本BNO英國印, 英國認可,佢有乜權話係假?
如果搭巴士去其實入機場門口前已經要check
問題係,點禁BNO出境?
你唔俾人去澳洲加拿大或印度咩? 澳洲加拿大印度...實收BNO
有人開post提個injunction仲生效緊, 入機場果下要拎CNO過骨 (如果得的話)
都好噃,最想睇就係支共改哂啲法律佢,跟住仲同你講不變。
咁佢家下講有BNO就取消香港身份証,你一係SHOW有印特衰,一係SHOW其他國家PASSORT,一SHOW BNO你香港都入唔到
唔撚想用特衰呀
其實好似美國咁會叫airline 交左入境名單,有問題立即DQ 唔俾佢上機喎,好似
睇返BNO條款係有一行咁寫
BNO要配身份證先入到香港
照你講
我去日本用香港護照去日本
我係咪一定要用旅客身份入?
我在留卡唔入得?
在留卡唔係護照CHECK唔到IN 買唔到機票
放心
班popo遇到英美聯軍進入香港會全力抵抗
誓死保衛林鄭+特區政府
點解會唔跟
首先,如果popo出動到武力,咁"港共有冇權"呢樣o野再拗都冇意思
二來,郭安法話對外國一樣有司法權
支共真係夠膽就唔會淨係夠膽搞走咗嗰班同唔承認BNO啦
做下小動作成班就淆晒底
我依家等緊佢做下一步啊,要二揀一,快D逼到英國轉BC啦
唔承認唔等於犯法喎
嗰度係對Passport同boarding pass 資料Match唔Match
唔係對你本野係咪BNO
我香港境只用護照
外國境只用BNO
佢點知我有冇BNO
買去美國機票時 個簽證係BNO 點用特衰買?
其實台灣都係
以前用過特區入境之後就要繼續
用BNO就要用BNO
不過台灣政府都好大可能會改動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞