中國外交部宣布1月31日起「不再承認」BNO為有效旅行證件及身份證明!

866 回覆
129 Like 11 Dislike
換唔係唔work,
只係你要比哂2本passport 佢,睇當地出境個officer 肯唔肯比你出,
呢樣野就真係唔係100% sure 得
入香港境點解要經人?
我覺得佢做得出
唔直接飛美國 中間搵個地方出一出境咪得
英國如果夠膽唔承認支那護照就正
喂, 話時話
美國政府都話嗰個孟賓舟起碼有 5 本護照啦 (3 本特衰, 2 本大陸護照)
咁嗰條舟舟未又可以喺美國, 加拿大, 墨西哥飛嚟飛去
上年飛過
俄羅斯
匈牙利
大馬
星加菠
日本 (5次)
美國
德國
芬蘭

張HKID只係出入香港境領過出黎
有d人得BNO無特區護照,咁真係好睇英國夠唔夠膽比BC啦
但買機票要passport同check in 要對passport,不過呢方面要航空公司奶共
過埋今晚gme 我直接買本bc
HSBC係港資黎架 唔通渣甸太古又係英資?
你係一個國家出入境時用唔同passport 應該唔得喎
BNO有一行係寫明要配香港身分證
我係柬埔寨 星加坡都比人問過
啱 但做生意的人就會轉折及麻煩好多
細路仔未出過國冇申請好出奇呀?
咁我去新加坡馬來西亞呢啲轉機呢
仲有我原本已經有當地快速入境証件呢?
佢有record係等於我一定要用?
快速入境証件買唔到機票
我要用香港護照買
咁我去到一定要用遊客身份入境?
打開你本BNO,個人資料後面嗰頁,應該係第5點有寫到,check唔check係另一回事,日本人做事認真check埋都冇可厚非
認真問
巴打 上年隔離左幾多日 飛咁多轉
英國佬臨時issue 本一次性BC護照
HSBC真係英資呀
HSBC Holding plc 係英國注冊,總部又係英國
英國唔承認BNO就話姐
佢唔承認有鬼用咩
一個無乜幾個國家俾免簽證嘅國家
突破盲腸
睇下點,bno都係英國國民,扣留國民即係開戰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞