中國外交部宣布1月31日起「不再承認」BNO為有效旅行證件及身份證明!

866 回覆
129 Like 11 Dislike
五毛,你坐個飛機未?
唔放姐係搞港獨?
出境理論上係用身份證出境。

但航空公司為咗避免你冇合適嘅證件,而飛到當地(會被嗰個國家罰錢)。好多時都要你出示埋合適證件登記。

理論上,你返大陸,又點會用BNO呢?你係用回鄉卡㗎嘛。
英國政府一定因此而出手,因BNO Visa 申請人有部份得BNO冇特區!
打仗啦屌你老母臭閪
可以,出入境其實都係用HKID
係check in入閘兩關要過
你有朝一日返香港,佢到時可能要望下你本passport. 而家當然用身分証就入得香港,但到時佢要睇你用邊本passport入人哋國家,你都要show.
上飛機只要用當地認可嘅旅遊證件就得?問題你攞住BNO可能連禁區都入唔到,更加唔使上飛機
咁機票位咪特區護照囉
外國入境位咪BNO
分咩開買?
我日本visa就係響BNO上面
即係返左香港有機返唔到日本
係要俾人收左香港籍先Section 4B
香港->A國->UK

我講緊係你入境A國係用特衰,
但喺A國去UK 個程出境唔可以只係比BNO出嚟,
因為你入A國時個record 係用特衰入,佢冇你BNO入境個record
我講就係話A國去UK用BNO 買機票,但出境個時比埋特衰博佢比你過
要問美領
沒收飽佢囉 我報失昨麻 再收我再報 再收我再報
咁樣同宣戰有咩分別
諗多左
online checkin CX 冇得比我揀 BNO
我就會寫 United Kingdom
唔承你成副身家,所以充公?goodest china logic
奶完比自己國家罰鑊金仲奶唔奶
可以報失
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞