中國外交部宣布1月31日起「不再承認」BNO為有效旅行證件及身份證明!

866 回覆
129 Like 11 Dislike
膠都費時比
點會唔得,bno係唔係本人咪睇相囉on9
OK 2019年
有BNO就取消香港身份証
唔承認BNO咋,唔代你唔認你做中国香港人
唔會
同意
同埋以前都試過咁樣玩過
古有資本家地主外國人生既仔女當出生成分唔好比人流放下鄉
今有97前香港出生當出生成分唔好預設成全部犯哂國安法呢啲一啲都唔出奇
所以咪解釋到隻英國航母點解黎南海囉
你唔係當大把公司百慕達註冊就係百慕達資掛
所以話今次中共做法,係真正侵犯左英國主權.

如果中共只係將, BNO要入中共境要有簽證先可以入.
中共可以自己咁玩.
依家應該犯左國際守則.

睇下登登同歐盟點回應.
呢次中共咁玩法.個人覺得世界對共迴響,
係不會少於國安法既效果.

remarks:
所以講香港係中共既無底沼澤.
中共越玩越深,真係因香港爆發核戰.....

想問下有無大石英司個本香港,中共禁書, 網上板睇下.
會唔會演變成個本書既結果??
護照只係死物,有我record 去到英國先申請emergency passport 都得
咩唔得
以前試過係機場俾popo搜身(可能自己樣衰)
睇我銀包見到日本在留卡+台灣身分證+HKID+BNO
屈我帶假證件唔理3721拉左我先講
之後玩左我一日先放我走

利申:台日混血
好似話如果在支那搭飛機過境就要焗住承認BNO
係,要走根本唔使拎住本BNO走,用廁板出境去到英國再拎返本BNO護照,即時網上直播火化廁板都仲得!
當你求其打開一頁都見有stamp
佢check你都覺得自己on9啦
佢又有record你幾時入過境
保釋果陣唔洗交BNO出來啦
要落都落台灣啦
平時BNO邊有用 英領事管係中國土地上可以做到既野好有限

另外到底bno大鬥法玩成點 重點在於英國點諗同埋點講 唔係中國話點就點
所以執柒咗港龍,唔容許BNO買機票?
其實大家驚乜 申請埋特區護照就走得 阻唔到你
同匯豐完全唔同性質,英航唔承認英國發出既護照,唔係去國會講兩句都簡單最多停飛香港航線,點會理你港共
係喎,咁如果啲學生簽證工作簽證係bno又點算
咁可唔可以特區護照出境
BNO入境
兩本帶曬?
五毛地產金融風向狗死曬去邊?

捨得上水未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞