中國外交部宣布1月31日起「不再承認」BNO為有效旅行證件及身份證明!

866 回覆
129 Like 11 Dislike
而家唔係到到都有印
你揸本UK護照,佢只知你幾時入境,唔知你上一轉由邊到入,跟手你去香港,要check有幾出奇
你先on9
而家講緊你係咪搭個程嚟嗰個人
唔係講緊你係咪passport 指嘅嗰個人

睇乜撚野樣
BNO 可能係非法文件 有勾結外國勢力之嫌
如果佢唔比你隨意申請特區
或者好似大陸咁出境要申報宣誓
咁又點拆?
可以收返香港主權了
玩到咁大無非都係想有第一槍姐
依家告左先
吹呀
真!總加速師唔係浪得虛名,我都希望佢快d做多d反制!
依家肯定會有依個情況,有起事上黎就麻煩,即係出境同入境唔同紀錄囉
咁我飛左咁多次都未試過要
你話要咪要囉
其實點解一定要堅持用BNO入境, 英國個邊好似冇講話一定要BNO入境架WO.
另外唔係應該先擔心佢31號封曬英國既網站咩?
佢句野係the holder of this passport has Hong Kong permanent ID card number xxxxxxxxz which states that the holder has the right of abode in Hong Kong.

唔係怕你假護照
佢自稱唔承認係證件 咁BNO點會係非法”證件”
媽 好亂呀
大家冷靜D,其實無BNO係手都可以入境英國,只要有BNO 資格就得
咁有BNO又唔一定係要移民去英國, 有D國家用BNO免簽證入,去果D國家咪用BNO囉
咁有咩問題?我都去到A國機場入境。佢洗閪理我係唔係搭依程?
有咩唔用
出入香港境都係用香港身分證 + 特區護照登機
出入外國境都係用BNO
拎本passport 唔係淨係講返英國既,例如好似有D 人d visa 係BNO 到,雖然依傢得中國殺bno, 但出入境問題都要解決左先
支那有撚人去咩
佢都唔承認bno,佢仲問你有冇持有佢唔承認嘅護照咁on9?

驚佢玩尻BNO,不如驚出入要申報宣誓好過
除非你永世唔返香港,唔係無得拆
個重點係點解一定要申請特區護照,係人都知係一個方法,但重點係依家中國單方面剝奪咗人選擇國籍同自由,身分認同既問顯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞