中國外交部宣布1月31日起「不再承認」BNO為有效旅行證件及身份證明!

866 回覆
129 Like 11 Dislike
咩呀
香港出境係機管局 閘口要望一眼特區護照 E道用身份証

我搭完飛機落地咪BNO入A國
機票關入境咩事
A國出用BNO出 有咩問題
你用BNO理論上一定係要帶香港身分證
咪搞
申請避難被否決會被遣返和上入歐盟黑名單
荷蘭讀書+工作6年+良好荷蘭文+退原籍=入荷蘭籍
無謂搞d難民嘢 幾年都未必grant難民地位
其實好應該立即立刻出兵打英國!
即係唔比所有英國人入?
恭喜
當地疏忽冇幫我吸係特區
香港人好多都同時有 BNO 同特衰啦
兩本唔係俾唔俾問題,問題係有冇人會罰兩本啫。

響其他國家,唔通我擺多本響行李箱唔通你又罰鳩我要的我上庭咩。
又係著埋哂差唔多樣果d制服
咁得閒走去分佢入境處定保安咩
鳩up呀?
上年我飛左咁多次無一次要喎
沒收護照唔係沒收BNO呀

沒收你本特衰/改例要申請離境簽證/改例出境一定要有效旅遊證件

大家可永續大灣區
最好搞到英國唔承認中國護照
你 sure ?
幾時俾mpf呀🌝
我係英國就玩大佢,全部變bc。到時你要跪低俾人拎mpf。
你痴線啲話唔承認英國係國家。到時真係人性大考驗。都唔駛考驗添,你估陀地藍絲見到支那咁玩,佢地去定留?仲快撚過黃絲呀。仲要個個既得利益者,最撚疊水,仲唔掏空你個金管局?
出差佬禁錮囉?人地航母打爆你南海再爆埋維港先走呀。英國人都等錢洗。咁大舊mpf送埋嚟唔食呀?
定係你mpf係假數,啲錢一早無哂,到時全球睇撚清楚你支那空心老棺無褲着。
你諗住用班支那低質人種換香港人嗎?求仁得仁。我都唔想交稅養班垃圾。你味割哂啲有錢佬。邊撚個理,全球撤資
呢個post好多on9仔
瘋狂散播恐懼
胡志偉坐得好無謂
攪咗咁耐,其實老共仲當唔當《中英聯合聲明》係「歷史文件」? 一時又話英國對香港已無監督權,但呢頭又話英國違反聲明入面嘅承諾,媽禾好亂
認真日本係會check, 反而其他國家唔Q 理,日本d 認真撚做野就係咁
你意思係入禁區前果個counter係可以用id/火車頭入去?
都話係大陸人
佢地得一本護照會以為全世界都只會得一本
有乜用
咁有排你玩
玩到無人腦斬首美國一早做左啦
會唔會太睇小強國軍力?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞