中國外交部宣布1月31日起「不再承認」BNO為有效旅行證件及身份證明!

866 回覆
129 Like 11 Dislike
討論咁多有乜用。睇下夜啲英女王講乜好過啦。
洗撚理中共咩
Scan 你 登機證安檢前要睇
China joe 話bno 唔係有效證件唔承認
唔承認係旅遊證件,同唔承認國籍,係兩回事。
唔洗,入英國境可以用另一本護照
而且宜家申請bno visa唔洗用bno,即唔洗續返都得,所以你可以直接用特衰入境
BNO唔止係護照,仲係終生身份,如果識玩,就咁袋住本廁板,去到英國再拎返本BNO護照都仲得,所以支共做咁多野都係多餘,除非佢鎖港,特權人士至可以離港,否則只係淪於打飛機層面!
機管局將於今日(8 月 14 日)下午 2 時開始,於香港國際機場客運大樓實施進出管制安排,持有將於 24 小時內離港機票或登機證、以及有效旅遊証件的離境旅客,或持有相關証件的機場員工,方可進入客運大樓範圍,直至另行通知。
港共跟機係時間問題
最麻煩係無特衰 得BNO 但出唔到境
但死都唔續特衰 就搵英國領使館求助
你唔承認,但全球有189個國家承認並免簽証
應該掉反轉問支那, 佢地有承認過BNO咩
本身拎BNO去支那都入唔到境嫁啦
唔通佢地會覺得因為佢地唔承認就其他國家都會跟佢地?
買機票唔入PASSPORT點買
上機前又要比機組人員CHECK
我無申請過呀
我明你意思 但對呢個話題係無影響
你諗真d
佢可以玩到可以好似理大咁
在場個人全部都犯暴動罪

然後97前出世嘅全部都預算假設你犯國安法
要澄清自己冇BNO+宣誓先會撤銷控罪

而且仲可以學大陸咁出境要申請
冇得再自由幾時想出境就出境
BNO買唔到機票......
幾耐前 特朗普話取消香港關係法時有講過 我唔知你何時申請 你自己睇新聞 你係講真就你好彩
人地開放畀香港人移民都嬲嬲豬
你中國都可以開放畀全世界拎中國人身份
睇下有無人想要姐
因為櫃位要確保你入到境,唔係既話airline 要罰錢
你無passport唔等於無香港永久性居民身分架喎
如果因為持有其他國家護照而唔俾出境
你估其他國家會唔會撤僑
如果英國反制,唔承認中國護照會點?
女皇點會出聲
加速主義好
夠薑就唔承認BC係國藉證明啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞