電腦椅有冇推介(8)

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
aeron 冇頭枕,係完全唔同既野
最好落去坐吓
近排fb成日彈佢個廣告好似賣$5680
本身我都係去諗住試aeron
但試完又唔覺得特別舒服
之後試咗humanscale freedom
有頸枕真係唔同D
加上價錢又平
所以最後都係揀咗humanscale freedom

真係要去試過實物先知邊款岩自己
https://youtu.be/mCca5QRKAEw
steelcase leap係第一名
相反aeron 5甲不入
我有椎間盤突出
開始緊物理治療都慢慢好緊
開始注意多左D全姿問題
而家都多WFH (已經WFH左半年以上)
想正正經經買張好既椅坐

我大肥仔 (173CM 120KG左右)

黎緊會去POSH睇
都係target embody / aeron
有冇巴絲打有我咁上下既情況 推薦邊張 好D?
T05同T05PLUS好似剩係分別在於可以單手較曬全部?
差兩三舊 但漢科好似T05PLUS有機會過年送
embody應該舒服啲
thx 巴打
兩張都試過
最後揀左aeron

我諗人人感覺唔同
其實係咪separate 嘅腰托容易鬆?
好似差唔多價,但舖頭有得試左再即時決定
深水步2000fun有得試 有晒05同06
上官網睇好似得底盤唔同,其餘一樣
早幾個月喺旺角地獄道買左張T05 銀色
咁我都係買T05算 見台仔果邊都話兩張差別唔大
連官網D圖開頭PLUS都用番05既圖
我好鐘意坐個陣將隻腳放埋上椅度 網椅會唔會易d爛
應該唔會咁易爛掛 點都好過仿皮既電競椅
就因為腳踏呢個問題係Ergohuman同T05之間諗左好耐
但睇post好似話Ergohuman QC麻煩
T05台灣製希望好D
無Zenox
我都係睇中佢T05 台仔製
我幾欣賞佢Nebula Office Chair個設計 後面可以成個拉起自己較位
但口價
想知
T05 好似冇得較腰support? 會唔會冇咁舒服?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞