電腦椅有冇推介(8)

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
< $1500:
- 實惠牛肺 (AGIO)
- (清風2手) Steelcase Leap v1
- (清風2手) Haworth Zody

$1500 - $2500:
- (清風2手) steelcase leap v2
- Starone-m
- Rioli-m

$2500-$4000
- Ergohuman 系列
- I-Rocks T05
- Herman Miller Posh Express 2

$4000 - 7000
- (清風2手) Herman Miller Aeron
- Herman Miller Sayl

>$7000
- Herman Miller Aeron
- Herman Miller Embody
- Okamura Contessa II
- Steelcase Leap V2
- Steelcase Gesture
- Humanscale Freedom

清風=天后清風街19號有利行 (疑似黃店, FC 唔到)

另外連登仔整體結論: Ikea 同電莖椅都係垃圾

係都要買電莖椅就呢張
https://www.hermanmiller.com/en_apc/products/gaming/
向各位報告 星期六去過清風 仲有Aeron
posh 去邊間有冇分別?
知唔知有無 A size? 上次去過得 B
冇留意喎
想問下如果張凳個腳直徑要50cm係咪冇可能既事
屋企太窄擺唔到太大既
尋日posh打嚟話雙11訂果張embody因為船期問期要遲一個月, 三月先到, 我屌咗出聲
想試Herman Miller 係去邊到試?
唔好意思, 想問下清風街aeron賣幾錢?
我仲等緊Logitech embody
有鳩排先出
之前去左 冇
我又係
自己再買黎換
我換左個得4Xcm
建議大家唔好買irocks t05

發現irocks t05最低座高都48cm高
如果你跟人體工學條數根本唔岩一般亞洲人用
條數係就算你身高180cm,最佳座高就係46cm,而我自己179坐開45~46係會令人坐直同時腳係貼地,幾舒服
你係要188cm高先需要座高48cm高,亞洲人有幾多個188
建議買之前用planner計下
https://www.ergotron.com/en-gb/tools/workspace-planner

ps:有冇人用ERGOHUMAN,係咪真係好易壞?
腳既配件邊到可以買?
google完都唔覺香港有
taoxxx就有
果時上網搵左好耐香港真係無,最終都係大陸買
同埋記得買金屬,之前買過膠果d可以坐幾個月成支分開左,個人即刻仆街
好 唔該你
等我再研究下買邊張凳先
人人身形比例都唔同,米8都可以身長腳短,與其用website計,倒不如你自己去試,係你個人去坐張櫈而唔係個website坐張櫈
futurelab 7D 呢張可以瞓低, 平就夠平, 係唔知夠唔夠穩陣
3680 冇前傾 lumbar版
如果舊版轉轉armrest調校 就會平少少
其實D 電腦椅係咪一定會有聲,
試過好多張都會坐到EE 聲,
有無解決方法
實惠牛肺有無食評
噴WD40落去
岩岩買左 仿皮款裝完
想問c132a thunderx3 yama 1 得唔得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞