電腦椅有冇推介(8)

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
巴打坐落覺得點?
係咪真係太高?
我都係今日先收到貨
高唔高真係唔識答你
坐左一日 心得:爽
有個個人心得分享
之前諗左好耐要唔要頸枕
Aeron VS T05
如果for工作Aeron
屋企用T05
thanks 巴打
講真本身我諗住ERGOHUMAN,不過睇之前post有人話個腰位得條鐵連住幾個月就細力左,相反T05成個背都係matrex網應該耐用好多,加埋台灣點都好過ERGOHUMAN大陸整,如果唔係高度問題我應該一早狗沖左
btw,T05個樣簡約得黎我覺得仲靚過aeron
兩張我都有試過
分開黎試
唔係好試到分別
支持台灣野就買咗t05
如果想訓係到睇戲 係咪得電莖椅滿足到
aeron 之前加頸枕用 發覺自己用唔著
件產品原廠設計唔係有頸枕
副廠加上去唔好用都唔出奇
我同你差唔多高
度緊自己坐緊高度又真係46CM左右
BTW高椅高得濟都仲可以加腳踏板
估唔到連呢d 幾皮野既櫈都有er er 聲
我以為係d 濕鳩幾百蚊電腦櫈先有
其實個hsbc code 仲有無用? 同埋係喺HM 香港官網用而唔係Posh?
Logitech 既 EMBODY先有咁既聲
可以考慮買番balance Embody LU~
我覺得COSM HIGH BACK舒服過EMBODY,
但長用就未知
我去試embody > cosm 人人唔同
有包膠未
琴日睇過,全部都係十幾年前既款,3500,老細好好人。
問職員先有?網頁唔見有宣傳
咁都幾準
加腳踏就不了,唔想為加多舊野,又唔係無得選擇
咁巴打你宜家住緊咩,舒唔舒服
d聲好似d膠就黎爆咁,
你話鐵果d拍一聲完都忍到
仲要咁撚長氣
我較50cm高都仲可以接受到
實際要唔要買T05真係去試下坐適唔適合自己好
thanks巴打,下星期去試下先
間房地方細所以想揀張細既椅, 大部分$4000以下既長/闊都係70cm左右
見到Posh Express 2個spec咁樣寫
Seat height:
Polished aluminium base 408-513 mm
Nylon base 415-520 mm

Seat depth:
Fixed seat 400 mm
Adjustable seat 400-443 mm

Width:
Back Rest 538mm
Seat 500mm

長/闊係唔係睇width果欄?如果50cm左右可以岩心水
3k 左右
試左2張
Ergohuman
承托力幾好 由其條腰
不過set左好耐都覺得D角度唔係太岩我
一係逼到個人太前/ 後挨唔太舒服

Dragonfly-s
對比就鬆小小 但個背都好貼
SET完坐落冇唔舒服
見佢個架 差唔多全金屬幾正
但呢張好似冇乜人講
有冇用家可以講下用得耐會唔會有咩暗病

Ergohuman個單杆操控好正
但呢個價位又得膠版
過2日去試埋T05(其實應該會買個有腰托的)
如冇意外應該買Dragonfly-s
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞