電腦椅有冇推介(8)

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
咁樂觀?今水貨見人都等左三個月
一個月有下一水貨應該難D , 呢排D 船運比人搶到爆晒
又出事啦,上嚟見到個優惠,我決定買 New Aeron chair
我買 Size C
https://www.hermanmiller.com/content/dam/hermanmiller/documents/product_literature/other/ap_sizefitref_aeron_chairs.pdf
頂,個 code 冇撚咗啦,我仲未買到
上少少有位師兄冇試就買左
上網睇就2000Fun 觀塘有得試
試坐左 我覺得有啲太大張 不過係ok好坐

有冇師兄成功落單買到?
好似好多人唔知觀塘間2000fun有得試坐t07
都坐咗一日T-07,叫做找數比個小小嘅總結之類啦

其實坐落去感覺同ergohuman差唔多(因為兩個本身外型同埋功能係差唔多)
都係腰突出個位可以托住你條腰,個人覺得個效果會好過T05
因為我自己平時坐法係唔會lock背脊,但教回彈係最大,所以向後挨落去會好舒服。
至於lock咗背脊都係主要係support住你lower back個位,上背support無embody咁好(不過應該都無咩好過佢)。
對比台灣網同美國網嘅主要分別係無咁硬,好處就係喺屋企可以著短褲坐,唔會點刮腳,壞處可能會無美網咁cum坐,不過呢個要時間耐咗先知。

暫時見到有一個可能係嘅缺點係本身個座位有少少太高,我180cm,60kg,都唔洗點較高,所以可能要留意一下,不過呢個對於我嚟講就唔係問題。
另外一個可以話缺點/優點就係座位嘅闊度,個座位對於我黎講有少少闊,不過對於重磅嘅人嚟講係好事,我要set到扶手到最入先叫做打字托到,不過如果係上網唔係兩隻手都放keyboard的話就無呢個問題。

好處:有ergohuman一樣有得較座位深度,背靠高度,頭枕高度同角度,4D扶手,腰嘅support都好足夠,教張凳個支棍比T05方便(左邊lock背靠,右邊改回彈同高度)
缺點:可能會有啲太高(似乎係irock嘅通病),(對於我黎講)座位有啲太闊,扶手打字要set到最入

總結:在唔使3000呢個價位黎講,佢真係無咩對手有佢嘅性價比,各位可以去試下坐,始終每個人都唔同,唔好學我咁試都唔試就直接買。
唔刮腳
搵日去觀塘試下先
有張Haworth Zody full spec 連頭枕,Made In USA. 坐咗半年,有有巴打有興趣? 不過唔會賣$380呢啲價 張Zody 本身揀左MIU唔要MIC已經貴左一截,同埋重係好新

自己黎緊換Aeron.
有利humanscale Freedom又加左價2380
夜冷櫈都賣咁貴愈賣愈有
諗緊humanscale freedom 定 T07, 本身坐緊 steelcase leap, 唔知邊張對條腰好啲
腰位Aeron/Embody比Leap舒服
唔睇個樣Leap已經非常好
巴打Humanscale freedom 點睇
啱啱係清風街有利行買左張HumanScale Freedom,老闆超級好人,講解又詳細,價錢又公道,張freedom又新又靚,一流呀
巴打2380?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞