LIHKG Volvo 富豪揮手區(好似開過

542 回覆
6 Like 2 Dislike
冇話唔可以評論,咁我都係以我既經驗評論下啫

我只係見到啲同你經驗唔同既事實,無意矮化你既經驗。有咩得罪講句唔好意思先

我都唔係覺得富豪乜都好。香港代理維修尤其要屌。基本上冇任何專業水準可言。不過我揸左四年部車又乜事都冇,細節位都做得幾好,整體而言比想像中好。
可能我地特別黑,百幾萬架車,又漏水、天窗又響、又甩冷氣出風口、連個12V 都壞埋,我揸咁耐車都係第一次見
小弟有興趣換2015年S60 T5 R Design加入大家庭,但對方開200k好似唔值,請問應該幾錢到先合理?
200k都幾正路喎,仲要係T5 R Design
除非粗咪啦,如果唔係都唔算好唔合理

160樓下就真係唔合理喇,仲平過部golf
New s60個樣好掂
Spec 大家又點睇
屌打abb

講笑,但設計個proportion真係好靚。外型上德系感重左。

斷估t8 polestar要八十粒
差唔多 會平過C43 少少
我地架 XC90 又返廠喇,今次話水箱水唔夠,倒左成支1.8L 水落去,隔左1個月左右又著。返廠初步話見到有滴水,我同個維修中心職員講,話行左萬5公里左右都返左4次廠,我揸左廿年車都係第一次,仲要呢個價位,不如你同我認真做一次檢查,有咩問題搞哂佢啦,而家你維修中心又遠,點知佢地話應該都唔會。

真心都唔知係邊方面問題,咁搞你個牌子點會做得起?
揸緊xc60, 請問巴打有冇相熟車房介紹? 最好九龍區,謝謝。之前一直返原廠保。
平時換油既野好多車房都做喎,預一千頭
Thanks. 想搵間電子野都跟到。
難因為普通車房無電腦。其他車廠都應該同一個情況。建議有電子野將來上富豪fb group問,大把師兄肯幫手。
好,我搵搵先。謝謝
諗緊2手v40同 v60 有冇咩意見小弟?
同埋睇車有咩要注意? 請指教
福特波箱就唔使睇。
愛信就ok。其餘無大問題

利申:愛信波箱
點分? v60 t5 13年車 v40 t4 r design
V40 14年車
富豪 drive-e 引擎一定配愛信的。13年v40肯定係福特啦⋯⋯
v40 幾乎一定15年後先係drive-e
即係兩部都唔洗諗?
如果低咪的話仲可以博
又或者之前已經換左呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞