LIHKG Volvo 富豪揮手區(好似開過

542 回覆
6 Like 2 Dislike
星期六過珠海整返好道門佢,條痕好礙眼

揸緊08 xc90

正唔正?
多唔多野整?
好似好大部,我應該舞唔掂

舒服,好肯去,但超級大食(16L/100km)。架車親戚讓所以我先第二手,佢保養得好冇嘢整,只係買嗰時夠十萬就換咗cam帶風隔水泵。

係好大部 ,我考到P牌屋企先買番架車順便俾我操,不過大有大好處,而家睇位同空間感都好咗

咁大食?唔知新xc90 大唔大食呢
揸緊08 xc90

正唔正?
多唔多野整?

舒服,好肯去,但超級大食(16L/100km)。架車親戚讓所以我先第二手,佢保養得好冇嘢整,只係買嗰時夠十萬就換咗cam帶風隔水泵。

係好大部 ,我考到P牌屋企先買番架車順便俾我操,不過大有大好處,而家睇位同空間感都好咗

似乎行市區多,差唔多啦
揸緊08 xc90

正唔正?
多唔多野整?

買到t8 就一定唔大食,但抵唔抵就…
S60同v60 二揀一真係世紀難題

V60個款望落型d後生d
S60個款就成熟穩重d

S60個尾無V60咁好睇

S60個款就成熟穩重d

2個model 各有各型

S60個款就成熟穩重d

我見過部s60 加尾翼好型

揸緊s60, 俾我揀多次會揀V60

點解

點解

呎吋差不多,但v仔尾箱放多好多野,實用性高之餘又唔係醜

點解

V60 算係少有 wagon 靚過 sedan
V90 肉酸過 S90

好多人X s90個尾燈太樣衰。但其實可能係設計前衛得濟,我都睇左一陣先習慣。

富豪就係咁,最鍾意做啲懶有性格既野

點解

V60 算係少有 wagon 靚過 sedan
V90 肉酸過 S90

V90 無左咁多代V70 直身/靈車尾個設計其實唔係好慣 不過畀我揀都係要 V90 多過 S90
S90/v90 大陸做?
S90/v90 大陸做?

今年新一批S90 大陸做,v90瑞典做。
一陣睇架v60
試過XC60 成架車都好好 係個電子手剎有d唔就手

咁你新款就可以落訂啦 。就手剎改左做電子

咁你新款就可以落訂啦手剎改左做電子
一陣睇架v60

邊年款?

咁你新款就可以落訂啦手剎改左做電子

上代都係電子hand brake
不過放在車頭燈開關下面,同benz差唔多
今代無記錯放在前座中間波棍落少少,就手好多

渣過上代XC60,如果停燈位禁一下個手制就會hold住架車
到行得果時直接踩油門就會自動鬆brake
不過上代個擺位次次都要烏前個身有d唔方便
今代換左位方便好多

但其實個人比較鐘意benz個設計多d
停定再踩深一下個brake就hold車可以鬆腳
同埋auto-off
Volvo有時一停定就即刻auto off,初初渣有d唔係咁慣
一陣睇架v60

邊年款?

一陣睇架v60

邊年款?

岩岩睇完架07 lexus ls600
好撚正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞