LIHKG Volvo 富豪揮手區(好似開過

542 回覆
6 Like 2 Dislike
如果做功好的話將會係第一部有水平的大陸車

但睇落啲料好似幾高質,同埋benz都被吉利入股大家不用分得那麼細
政府唔俾你用, 代理都無計
垃圾政府
條料有幾堅?
由xc90開始已經有架啦喎,就算新車無舊車都會有干擾啦
有無人試過後加BLIS
我見大陸同台灣個邊有parts可以後加
有見過香港車友裝blis,但唔知係咩真係work
叫多樣野睇下, 收左車半年手痕想加返D野落去 定係留返D錢之後整車用
建議反而係大陸論壇刨文仲好。新車既話香港分分鐘得代理先識搞
聽聞係sell屎自己講

我都係咁話,又唔係咩新科技,更加唔係佢獨有。如果係頻道問題係咪應該有其他解決辦法而唔係閹左佢?
富豪我真係永不再錄用,等左幾星期換返個B柱冷氣口,揸返去泊低個幾星期無用車,開工個日個12V位就瓜左,初頭仲以為我軟件整左d咩,打返去廠問又係叫我拎返去擺低。真係火都黎,我直頭問佢我架車出左幾耐?除左換油個次我返左黎幾多次?
師兄你好似買左次貨咁,有無得搵下消委會幫拖。睇黎你都幾唔好彩,我係fb group都見唔到有你咁樣既遭遇。仲要係買左佢旗艦版難怪你咁興。
算啦,唔搞喇,又唔會可以退得返錢。還掂都出左第二架車,而家架野咪擺下先囉。
次貨呢家野真係每間車廠都有。我都有朋友揸四個圈入廠多過揸 師兄真係唔好彩
賣車始終係蠱惑生意,我覺得如果你有心可以試下要佢收返你部車。唔知香港情況,美國有條叫lemon law專門對付呢啲有問題車輛。所以唔使覺得唔好意思。
有無人訂左xc40

新s60
希望真車可以吊打德系
r design + polestar 就有機會嘅
夠攞黎同啲德國L打飛機就夠
最近老闆出左架 2018 S320, 價錢同架 XC90 相約,具體黎講,除左價錢,富豪真係尾燈都見唔到
你真係玩車多到自己開youtube channel都得
都係果句,識朋友揸audi同bmw整多過揸,亦有朋友揸左六年乜事都冇

我諗除左豐田冇乜嘢壞,其他廠都係睇彩數,毋須太認真
你可以睇返下我講過佢壞既野係乜野,基本上大部分都係QC唔好,唔係機件上既問題,其實係可以避免,甚至係唔應該出現係一架旗艦車上面
都唔知應唔應該高興好
正正就係QC問題。基本上冇一間歐洲廠做得好

其實呢個情況,或多或少同歐洲新移民質素有關。歐洲近年都係靠新移民做藍領工作,而果啲新移民既質素一批差過一批。連出名嚴謹既德國都無可幸免。德國火車以前出名準時,近年已經變成出名誤點。成個歐洲基本上只剩瑞士係有質素保證,其他地方都愈來愈差
即係唔可以評論一間廠/一架車好唔好?有事就淨係可以怪自己唔好彩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞