LIHKG Volvo 富豪揮手區(好似開過

542 回覆
6 Like 2 Dislike
無牌?

啱啱整緊車牌,其實近來玩架model X 玩到麻木左,希望下星期拎返架車試得真個 Power Mode

BTW, 富豪個按摩幾舒服

富豪張椅一向無敵。唔知點解無一間車廠張椅好過佢。
無牌?

啱啱整緊車牌,其實近來玩架model X 玩到麻木左,希望下星期拎返架車試得真個 Power Mode

咁又未至於無敵, Ranga Rover 個張好過佢
無牌?

咁又未至於無敵, Ranga Rover 個張好過佢

我諗長途駕駛黎講富豪張櫈係好過唔少車
同埋新 XC90 張櫈係同瑞典某醫學院合作既,所以點解咁舒服有原因既
S90好定XC90好?
S90好定XC90好?

呢個要睇你生活習慣同要求啦,其實兩架車內籠係差唔幾,不過講排場同唔渣快車既話當然係 XC90 好啲啦,不過好似之前話齋一定要加錢買 B&O同埋氣擔
S90好定XC90好?

蘋果 或 橙,why not both?

平時唔需要車七個人就唔使七人車啦
想問下,13-14年V40粒PS波箱係咪同VW粒DSG一樣咁衰

呢個年份既V40同15-16年既V40設備上有乜分別

見二手唔貴,諗緊換唔換部V40好
但好怕ps波箱煩到ok
雖然而家架日本錢七隻CVT唔見得好
想問下,13-14年V40粒PS波箱係咪同VW粒DSG一樣咁衰

但好怕ps波箱煩到pk

但好怕ps波箱煩到pk

Engine gearbox都唔同
車會d人暫時都仲係勤換波箱油
當然亦有部分已經換左成個gearbox

設備就真係要睇咩版本
有d連皮椅都冇 仲行16"鈴

但好怕ps波箱煩到pk

Engine gearbox都唔同
車會d人暫時都仲係勤換波箱油
當然亦有部分已經換左成個gearbox

設備就真係要睇咩版本
有d連皮椅都冇 仲行16"鈴

舊果隻波箱又好似垃圾CVT咁,
我都係等下,睇下有冇15-16年既二手盤好
架車拎左返黎,佢話基本上相關既野檢查哂,老闆點同佢地傾就無問喇,噚日揸左成日都試左個 power mode, 力係好似比普通行 hybrid 個陣好左,上獅隧個陣都叫有力返腳再上,咁唔計個件事件,以佢設備,機器,舒適黎講都算係咁,至少同級上比 Q7 好,Q7成架車都好撚悶
架車拎左返黎,佢話基本上相關既野檢查哂,老闆點同佢地傾就無問喇,噚日揸左成日都試左個 power mode, 力係好似比普通行 hybrid 個陣好左,上獅隧個陣都叫有力返腳再上,咁唔計個件事件,以佢設備,機器,舒適黎講都算係咁,至少同級上比 Q7 好,Q7成架車都好撚悶

你唔開power mode會以為自己俾富豪搵笨 。t8有舊電比t6重,所以唔開盡反而慢過t6
其實我開工揸既車黎講,富豪馬力係最細,但我都覺得佢算合格既
其實我開工揸既車黎講,富豪馬力係最細,但我都覺得佢算合格既

巴打玩開太重口味,黎親都至少400hp。

富豪既價值唔係個個都見到,因為要撞先知
巴打們
我原本想買V60, 而家我有朋友9萬放部2010年既S60俾我
想問幾個問題
1. FL前同後既分別大唔大(唔計內飾同外型)
2. 富豪多唔多電子野壞? 因為我返工要泊露天
3. 我每日揸100km堅粗咪, 大約去到幾多km就要換哂d野? (如cam帶個d)
唔該
巴打們
我原本想買V60, 而家我有朋友9萬放部2010年既S60俾我
想問幾個問題
3. 我每日揸100km堅粗咪, 大約去到幾多km就要換哂d野? (如cam帶個d)
唔該

12 年s60 係28 放緊$98000
巴打們
想問幾個問題
唔該

巴打你最後買唔買到V60?
我都面對緊個世紀難題 V60定S60
巴打們
想問幾個問題
唔該

FL後都有兩代,13/14年仲係舊Ford引擎同六速波箱,軚偏重,轉波冇咁順;14打後先係新偈新八速波箱,軚都輕好多。FL前同13果隻就差唔多,係同14打後分別大
巴打們
想問幾個問題
唔該

巴打你最後買唔買到V60?
我都面對緊個世紀難題 V60定S60

冇買到,100000$ 2011 v60 t5
90000km 前bumper 花左,內籠極殘
V60 好小盤
揸緊都唔知,其實T8 有無車身升降架?我淨係搵到 autoadjust
揸緊都唔知,其實T8 有無車身升降架?我淨係搵到 autoadjust

你係咪講緊個千斤頂?
13年尾第一水V40, 16年尾已過3年原廠保養

而家有時後座載人嗰時會有啲'之之'聲,想問有無巴打有好介紹邊到做volvo maintenance?

13年尾第一水V40, 16年尾已過3年原廠保養

而家有時後座載人嗰時會有啲'之之'聲,想問有無巴打有好介紹邊到做volvo maintenance?

上fb group問較好喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞