【純動畫黨入】進擊的巨人Final season(4)想引戰同劇透嘅人咪撚入

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
邊到有影佢咬頸?

馬可都得咬得一半
何況咬頸又點
你get唔到我講咩
不如睇番我再上面張漫畫圖先
如果萊納係奪回戰一開波就兵長插死 我就覺得太兒戲
咁就死一個敵人 冇咩好睇
所以估呢個設定只係臨時加上去
但轉移意識依樣野真係好鳩,可以係千鈞一髮之下快過兵長反應轉移得切(睇返佢對Kenny果集兵長係快到子彈都避到),唔assume 萊納做臥底嗰幾年可以日以繼夜咁練習呢招,即係話本身識,練好先出海登島,咁但係途中遇到尤彌爾又唔識用,失去左顎巨
一兩秒夠反應 人類反應都係around 0.2s
Ymir無垢快極都唔會快得過兵長把刀
只要將意識轉移到全身 爆頭都唔會死
睇番高佬解釋張圖 萊納被兵長插頸 個骨架冇咗個頭 都唔會死
意識連接全身既神經網仲喺到 變身連埋鎧巨個腦就唔會失憶添
所以我當佢係必要既劇情殺算
討論Ymir冇跡象講佢得到馬賽記憶 唔知萊納同高佬係卧底 呢d仲過癮
安妮有講過變巨人打係救得返不過萊納驚到跑走左佢地揀左追萊納
即係根本無需要救萊納
人地打贏過門嫁
唉屌,佢排第尾真係有原因
https://www.youtube.com/watch?v=boluNq5LSk0

始終第一季第一首歌係最熱血.
咪話咗意識喺全身
咁個頭爆咗咪有傷口變身
果時個劇情都熱血
因為第一季嗰陣時真係熱血
但依家故事發展已經同熱血依個字冇任何關係,首歌自然唔會熱血
電腦大爆炸
佢明明好general咁講
艾倫太型啦頂唔順
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞