【純動畫黨入】進擊的巨人Final season(4)想引戰同劇透嘅人咪撚入

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
唔係佢細妹咩
佢係陪佢細妹先走出去
咪係。個軍官話唔好殺艾倫,因為要戰錘食左佢拎走始祖既力量。如果瑪雷真心想和平而唔係稱霸世界既話,就應該殺左始祖,而唔係想奪走佢既力量。
艾倫會唔會扯埋旗
可能艾倫知會無咗阿媽 佢都會選擇唔追求
但佢唔知阿媽會死
應該唔會咁子細全部有晒,好似顎之巨人咁睇唔晒尤彌爾記憶
唔知我有無理解錯
記得有大幕係艾倫坐係城牆前係度講「哎 今天就不能發生點什麼嗎」
我覺得艾倫一直係等緊「一些事」發生,例如巨人黎破壞城牆
但佢唔知呢句話嘅意思,係要幾多人失去性命,包括佢自己阿媽

佢一路好嬲駐紮兵團乜都唔做,質問漢尼斯大叔如果巨人打到入黎點算
漢尼斯都覆咗一句「士兵派得上用場的時候就表示事態很嚴重了,在我們被譏為只會吃飯嘅傢伙,受盡大家嘲笑時,才代表大家都活在和平裡啊」

看似艾倫一路都係被動,但我又覺得佢阿媽未死前,佢潛意識都係想巨人破壞城牆
佢係想出牆唔係想比人爆牆,佢出牆最多佢死唔係佢老母死
睇人講呢到漫畫對白唔同
艾倫可能對Armin會有興趣多D
我理解係:如果殺左始祖,會randomly去左一個新出世既艾人bb到,都係解決唔到個問題
當然馬來到時有始祖睇個樣都係會繼續拎黎打其他國
冇睇漫畫 想知漫畫原對白係咩?雖然我係動畫撚,但漫畫應該係最準確
漫畫佢係話要喺依度殺咗艾倫
但動畫喺依個位改得對白嘅話就幾肯定係創哥話要改
好似第4季第一集法仔講嗰句嘢都係創哥要求要加,嗰句漫畫冇
對白依啲動畫組唔會自把自為改/加
漫畫講咗點解梟會講mikasa佢地個名未
番睇先記得依段
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞