【Disney+】Wandavision 劇透討論區

1001 回覆
26 Like 29 Dislike
首先mcu sword改咗名
然後佢地唔係主動介入
無人機仲唔合理...一部無人機都要access right , 咁大個department
人哋咪講咗因為Monica 啱啱失蹤完返嚟
所以求其俾啲最簡單嘅任務佢
到底件事有幾難理解
FBI 要問sword 借無人機?
架無人機仲要等人比access right
Sword 發現事態嚴重不是坐飛機是叫人備車回總部
AOS 都成日坐戰鬥機
發現到有防護罩仲派真人著生化防護衣爬入去?

End game 後6年sword 都冇機械人做調查?
明明太空任務都可以不用真人
點解派真人查未知threat?
佢要Monica 「放access right 」出無人機任務喎...
咁大部門靠一個人control 無人機access right?
屌你搵機械人查失蹤人口
Monica未去到都唔知係成條村唔見啦
Limbo巴打正常發揮
成條村失蹤後都仲是派真人是查...
雞同鴨講
MCU 是好多不合理位
其實係咪睇緊兩套唔同既劇?
不如你咪撚睇啦喺d完全無意義嘅細位度花時間
你問我嘅個戲劇意義就係交代重新出現嘅人 對世界嚟講(特別政府組織) 係要時間觀察唔會比重要任務佢 唔係要靠佢 而係派一個簡單任務比佢

你現實生活係咪嗰種剩係識拎問題出嚟唔識諗原因嘅廢物?
派無人機唔撚係「機械人」?
你唔講我以為Antman坐撚咗喺入面
係囉
點解咁撚有錢走去拯救世界唔食女
點解唔走去打劫走去做英雄反而要坐監
你用現實世界去睇個漫畫電影世界都唔知話你笨實定on9
大家有興趣可以繼續同佢討論

我開定新post先
套劇咁撚完美都可以不斷找渣
洗撚大聰講咩
大聰咪又係睇外國人啲片然後翻譯
四手飯YouTuber
狗先睇
因為正邪難分
所以呢個世界冇分正邪
所以得出結論係冇所謂壞人
只係價值觀問題
然後就連用壞人嚟形容都唔得

不如調返轉
唔好諗通少少就扮看破
唔好咁「小朋友」啦
我覺得geraldine嗰下佢未必真人有講出口﹐而係monica自己聽到pietro第一反應個腦浮現出嚟﹐不過畀wanda讀到/感應到出嚟﹐令到連個角色將心入面諗嘅嘢都講埋出口
嗱今集最唔合理應該係Monica直接伸手摸落個barrier度
MCU有咩係合理
你應該要咁寫:嗱今集最不合理應該是Monica直接伸手摸落個barrier度
屌那星多左條柒頭入黎鳩up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞