【Disney+】Wandavision 劇透討論區

1001 回覆
26 Like 29 Dislike
壞人
諗野唔好咁小朋友得唔得
得。
可能Wanda只係想復活完個老公之後就放返其他人出嚟呢
佢又冇傷害啲村民 只係軟禁佢地姐
Wanda本身就係Thanos事件嘅受害者 唔會用「壞人」嚟形容佢囉
好掛住AOS
仲早過復仇者已經有sword
captain marvel個時已經最早
只係軟禁佢地姐
有一幕係agent woo list有啲咩係未知
其實就係觀眾想知又未知既野 好有心思

好期待會唔會有呢幕
點解大家都覺得係用咗佢條屍整喪屍?
個一幕唔可以係flashback 錯覺咩?
成個製作好有心機
MCU Disney+ 頭炮無令人失望
唔出奇
4集裡面已經出現不同漫畫場面
好正

諗咗下先get到
呢到有冇the office fans?
而家有個疑問係如果vision只係wanda幻想出黎嘅話 點解vision會有自我意識 呢兩集都質疑westview同鄰居好奇怪? wanda無理由自己搞野出黎反自己
如果係Wanda完全幻想出來,頭個幾集,所有野都係Wanda幻想,包括vision嘅野,好怪
Mr.Hart 食嘢哽親個度wanda都直接叫Vision用佢能力「help him」
佢對啲普通村民其實no harm,佢自己都有講過。
所以佢本性唔壞,只係wanda太傷心只可以咁樣去逃避現實過佢理想中嘅american life
好似女仔想男朋友真心主動對自己好﹐不過最好就係合乎自己想要嘅方法lol

所以先會畀自由意志畀佢﹐當vision聽到坑渠蓋聲時證明佢有自由意志﹐不過結果wanda唔滿意﹐所以佢就揸返緊控制返vision一次﹐只係唔滿意嘅時候先控制
you're not Jim,Jim's not asian
事實就係Wanda的確對普通人帶黎危害 唔係話佢本心唔壞就冇事架嘛

MCU 出番magik 就好
比返正常既鐳射眼我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞