【Disney+】Wandavision 劇透討論區

1001 回覆
26 Like 29 Dislike
打宇宙線
想問下大家點睇
覺得第一集最尾天劍局睇電視條女係Darcy
下一集gg同wandavision、dr2有直接關係喎
原本都好想係mcu再見到coulson
不過s7都咁就唔再留戀啦
Captain Marvel 有後生版已經心足
wandavision可能出埋反派版captain Marvel
轉身除黑超個客個下
養蜂人連蜘蛛俠好大機會 唔連就關captain Marvel2事
幾時?
條友應該純粹普通sword agent一個唔關其他事啦
連gg3、dr2係multi-Verse姐
如果真係普通sword agent就似a.i.m
但無理由sword都咁易比人入侵
以佢哋目前預告嚟估,應該係Wanda自己或者有人令佢發癲而控制咗個小鎮/pocket dimension,而sword知道咗之後就用唔同辦法進入去救佢

Monica Rambeau應該係第二集發生嗰陣坐直升機入去所以突然出現,而佢架直升機就變咗玩具所以上面有sword logo,但Wanda冇發現所以Monica 冇比佢踢走

而養蜂人就應該從地底爬入去,但比Wanda 見到所以就改寫左果段,令佢嘅夢可以「合理」咁繼續發生
啲外國人成日討論MCU邊個出場時間最多,係CA定IM呢?
我覺得最多係Coulson
人哋話晒有都有四套電影七季電視劇同兩集one shot可惜輝神唔放佢在眼內
咁Sword係好人定衰人
好 電影應該講局長揸旗 蜘蛛俠片尾
條友流彩色血應該都有關
應該都係,但暫時未諗到係咩
多士廣告盞紅色燈都應該係sword想聯絡佢
你當係宇宙版嘅神盾局

不過漫畫全名係
Sentient World Observation and Response Department

McU改咗做
Sentient Weapon Observation and Response Division

所以今次先會監察到Wanda 出咗事
第二集尾入彩電時代變曬彩色
應該係代表sword嘅介入越來越多令到件事越嚟越現代化,加上佢哋想玩一集一個年代
好期待The office 嗰集
痴撚線鬼妹真係快殘到,得個31歲已經好似中年咁樣
佢喺MCU設定入面好似只係20頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞