【Disney+】Wandavision 劇透討論區

1001 回覆
26 Like 29 Dislike
其實Wanda嘅能力似係"改變""現實"
但字強大到可以改變成個世界
Vision條屍 係佢"改變"呢個小鎮"現實"入面 仲係一個有"意識"嘅"生命"
我暫時係咁樣理解
有冇人可以解釋magik能力係點
睇完new mutant 都係唔明但又廢事查
Saturday Night Live 美國喜劇綜藝
穿越地獄 係主場係幾勁
其實Wanda嘅能力似係"改變""現實"
強大到可以改變成個世界
Vision條屍係佢"改變"小鎮"現實"入面 仲有"意識"嘅"生命"
我暫時係咁樣理解
地獄? 我仲以為係佢自己幻想d遊戲game世界
Dr Strange 2 是magik 主場, MCU 應該比magik 現身
搵翻 Anya 入 mcu 絕對可以
Magik 是地獄邊境的sorcerer supreme

能力是利用地獄進行大規模的空間跳躍同時空穿梭
是少數能夠進行跨維度傳送的角色

靈魂劍能斬斷大部份魔法、靈體同使人失去意思

佢仲有心靈防禦、魔法護甲、召喚魔物、靈魂出竅的能力
Queen gambit 大紅後希望MCU 識做
除咗mcu識做﹐其實觀眾更加要識做。mcu慣性係簽複數片約﹐就係驚遲啲演員身價暴升要出好多錢留/留唔住。anya而家咁紅應該唔平﹐大家要多多課金同noise先請得起
同米奇膽心錢既問題?
你係咪傻撚左
因為佢地同我地都係觀眾
我諗之前dr strange benedict講同片同酬先肯開拍﹐件事已經好反映到迪士尼用錢係有一套思維﹐主角一定要係最貴﹐而複數合約會製造呢個bug﹐事實唔係無限燒錢的。我唔係亂講的﹐何況anya未簽mcu約﹐要加佢落去真係好靠觀眾嘅noise同課金支持其他mcu作品。
MCU Sword暫時睇似係研究組織多過防衛組織,今集都係借軍人用
Wanda 嘅能力對普通人的確有威脅。我覺得過咗今次事件後,應該會帶出變種人對普通人有威脅呢個概念,鋪x-men之後條路出嚟
wanda將monica推出去之後
望住自己能力果個樣咁奇怪
可能一半關agnes事 係佢策劃
其實想講wandavision片尾啲字體同xmen 1片尾啲字體係咪一樣
仆街整爛間屋添
你到底係點樣用專家口吻鳩噏一大堆阿媽係女人結論
sor總之迪士尼應該係會睇錢﹐佢會搵啲有料不過未係好貴嘅人﹐例如gemma chan都用第二次﹐而且今次擔正
Agent Woo學識咗card trick
Asian Jim
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞