IG黑店賣假Jo Malone香水

1001 回覆
2264 Like 29 Dislike
Dyson 根本好難會攞到批發價,佢個品牌走高級路線,根本就唔會成日特價,何來會傾到批發價
好似澳洲嗰隻Aesop 沖涼液護膚牌子,從來都冇見過佢減價,聖誕新年黑色星期五全部一蚊都冇減價,但係有陣時見到啲ig shop 又話咩攞到批發價,根本就呃人
想知成日見到"批次唔同" "各地法規不同"呢D講法係有幾大參考性
地區我淨係識插頭會唔同,但會唔同到連部機design零件都唔同
人地咪講撚左無買囉仲衝出黎㭍 你咪傻系囉
搭單問Aesop 有無 :(
出返黎就好
唔好俾佢停 推
支持樓主
Ig shop真係好令人迷惑,一黎無人實際俾到評價,就算有人comment聲討佢,都可以俾店主秒del;
二黎佢地又唔知點樣整好多客人好評,回圖,搞到成件事好似唔會錯咁;三黎個價錢咁平,的確會令人有少少唔理智
我自己唯一可以做真係唔好係ig買嘢,唔好take risk, 上連登睇多d ig黑店d post 保持清醒
就睇吓佢有咩解釋
我都好期待店主俾到啲咩証明樓主屈佢
賣假野賣到咁理直氣壯
支持報海關

都見到有 但識有賣真貨批$300幾
通常真貨批係得少量 同埋唔會齊款
咪係
潛水算啦
可能想等件事丟淡咗出返黎呃人
真係出返嚟俾人博屌
支持絲打!

雖然我冇係IG買野, 但兩年前去過有鋪嘅買D韓國護膚化妝品鋪, 買咗個不知名嘅MASK嚟用啦
點知, 用左一次之後個皮膚係即刻好咗好多, 勁細緻
直覺話俾我知一定有加左D類似類固醇嘅嘢入去, 唔係唔會咁有即時效果但又完全唔補濕
我就SEND左個EMAIL去衛生署叫佢地查, 佢地好快開左FILE, 問我間鋪地址, 拎個MASK包裝嘅相等
之後我等左成個月都冇再覆過我, 我就SEND個EMAIL去FOLLOW UP下
衛生署就覆左, 話已經出咗新聞稿同喺衛生署WEBSITE講左, 話化驗完發現呢隻MASK有類固醇成份, 有幾個MEDIA報左

因為嗰間鋪成日標榜賣嘅天然、安全, 大人、小朋友甚至孕婦都用得
個NEWS出前幾日仲POST緊有人買左D不知名牌子嘅SKINCARE搞到爛面, 而佢鋪頭賣嘅全部都有化驗證書係一定安全

咁我就PM店主同佢講呢件事, 點解直接落架就算
之前樣樣PRODUCT都講到孕婦都用得, 如果有孕婦或母乳媽媽真係唔知用左, 又冇睇新聞而繼續用, 都對小朋友唔好
我要求佢直接出POST講返呢件事, 呼籲買左嘅人停用
佢唔肯, 只係話有人返嚟退貨可以退返錢俾佢...
又話自己有KEEP大部份客電話, 有打到俾買左嘅人
根本喺鋪有現貨即刻買到嘅客都唔會留電話!
最後個店主完全冇理過我...

麻煩咁多位要PO喺度先,見到一定會盡快覆,因為我仲未開到IG/TG,追撃緊個賣假嘢仲串嘴過GLOW
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞