IG黑店賣假Jo Malone香水

1001 回覆
2264 Like 29 Dislike
Del得快到
呢個真係柒咗啲
contact下做JM office啲人先 睇下佢地公司有冇興趣告下人
應該係報海關
畀咗錢無貨先係詐騙?
個IGdelete咗啦喎 店主係咪諗住扮冇嘢
俾返啲交代大家好喎
貼返題 我ed專門店買 條管係咁的

點解仲有人問呢間真唔真果間真唔真
仲打算貪平上ig 買???

同埋就算張相係真
你收到件貨都未必係真啦
好簡單,ig店主自己用真野
賣件老翻比你好難?
draft email

第一 營商有無br?
第二 假貨

cc 海關 狗處 稅局

你都要有case number先得

此外
收唔收payme? 係咪個人ac?詢問一下銀行

你要claim lost ed都係小額 但我唔知你可以索償邊個 留返law友解答 唔識

report ig
個黑心店主可能諗住深潛一排就當冇事
我都係依間野買過3ce眼影,都係假既,啲九宮格唔同位,不過就唔認係假,但係就退晒錢咁就算,即刻unfollow原來香水都係假
打埋燈 好似清d

專門店買

大把假貨會連埋單比你
支持樓主繼續追擊
警世post
除非係自己好熟既朋友親身係外國 代購
都唔好笠亂買呢d所謂批發價既貨

真真假假 大把人見人地撈得咁掂
自然都會想撈埋一份
模式都係個人作業 拎一大批貨黎賣
而然批發出黎個堆貨 真真假假 又有邊個知呢
老老實實無可能check過晒,多數岀事先會叫店家check/提供proof證明係正貨,如果間舖證明唔到要罰錢,再犯停舖etc(HKTVMALL好撚鐘意罰9啲賣家)

呢行做正路既「水貨」都係要有證明嫁,有樣叫supplier invoice既野可以叫做穩陣啲
不過真係無咩辦法真係買之前見到都係靠間舖信譽...

Strawberrynet ,應該ok,係有invoice的,但好多評語話唔對路,亦有唔少話ok
自己買過菇水、diptyque個啲,都係專門店買過再係Strawberrynet 買翻,無咩問題

至少個網都有啲實物圖參考下,覺得假嘅,不如都係Sephora 罷啦

利申 行業小薯
Push
男人睇完個post都識分了,假
呢個真
而家仲興jo malone?
佢完全唔long lasting之餘仲多人用
好多假批發都係賣假野
廠家>真批>2-3批>網店/ig>之後先到你手,
中間既過程係可以起過100%

自己官方站買再寄集運先100%正品
都係睇鐘唔鐘意隻味姐唔long lasting最多補噴
屌真係深潜咁款
我香港門市買唔係樓上post咁嘅包裝
不過外國入貨嘅我就唔係好知
其實想知點解卓悅/莎莎啲香水可以平幾百蚊?
通常啲包裝又會同專櫃唔同

推到佢出嚟解釋
曾經喺舊登睇過佢係撈埋水貨
有無假貨我就唔知喇
我諗有啲太平係因為擺得太耐?
好耐無行藍店但見親都係嗰幾個款幾個牌子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞