IG黑店賣假Jo Malone香水

1001 回覆
2264 Like 29 Dislike
有腦都知咩事
藍到黑你都買底你死
Jo Malone 官網CAP,佢個J及M字都係Bold/大左

https://www.jomalone.com.hk/zh-hant-HK/products/3551/Fragrances/Colognes
有朋友做Jo Malone,問過佢,佢話IG有d 套裝公司根本冇岀過,真係假到爆,希望冇人再比人呃,
終於有人講,支持!
上ig買嘢同去淘寶買嘢有咩分別 你都唔會諗住喺淘寶買到真野喇
去得ig買野的都係ON9
(其實呢樣唔太算有用證據,外國品牌通常係香港用最高價錢賣最舊既產品)
樓主好勁
做得好
又係你呀店主唔洗係到mon post啦 死返去諗吓點同海關解釋好過啦
有牌子=九成假嘢

無牌子=十成淘寶貨

結論
去得ig買野的都係ON9
撐, 樓主
推,假野當真野賣正仆街
G持絲打之前IG度見過佢啲廣告 我都好奇緊點解佢賣得咁撚平
有冇師兄知道呢間實體店咁平係真定假 對番上面d分辨圖又似真
我研究緊佢 Diptyque + Le Labo,始終得我一個人睇,而且佢加埋好多又粉又黃嘅FILTER真係睇得好辛苦
我睇緊佢呢個喺車用嘅香薰,我覺得佢送嗰條絲帶有啲奇怪

為咗睇佢啲真假相,喺GOOGLE 小紅書睇咗好耐,大家忍吓啲簡體字。個香薰本身係無絲帶,只係你去專門店買,個職員可能會剪少少俾你裝飾/後來啲人用嚟掛

但係人哋個質地都係平滑

相反佢嗰款似係淘寶咁,有啲一坑坑嘅紋
見到我中學同學都賣呢個
好彩有你提醒
你班港女真係好on9。慳得果少少又要隨時中伏,點解唔正正經經去鋪頭買
支持樓主

佢而家唔俾人comment
大家可以report 住個 ig account 先
At least 可以等ig review 下佢
賣緊廣告教浪費金錢
求流程
支持樓主
唔敢肯定,佢有條膠帶有機會係日本/韓國免稅,就咁睇只可以從噴管分辨嘅話,我覺得可以過關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞