IG黑店賣假Jo Malone香水

1001 回覆
2264 Like 29 Dislike
借一借個位想講吓發現呢排勁多IG SHOP賣假 Jo Malone 咁多位絲真係要小心!

一開始係睇到呢盒 Jo Malone 香水禮盒

見到個盒+字體 (細心啲會發現J+M 2個英文字母係特別粗體) 已經睇到唔對路

之後睇埋佢哋就咁一枝嘅,都係JM特別粗

之後我就同個店主講,佢首先聲稱自己網上CAP圖,但我就話我特別CAP你話到貨圖喎,跟住佢就SPLIT去講話自己已經即刻改,無心賣假嘢

呢啲鬼開有條路,點知連部FOREO LUNA 3都勁奇怪,我求其上蘇寧睇圖,人哋FOREO個字體都無咁粗!

咁店主就咁樣覆啦

佢send俾我張相應該係佢同所謂FD對話

講真我唔係好信龍豐會賣啲咁嘅貨喎,連字體粗幼都唔同,好明顯係假貨!

佢IG啲Tom Ford Diptyque Le Labo 我仲整合緊,但佢啲 Jo Malone 肯定係有問題,盒+紙袋都中曬網上面講假貨嘅特徵

咁多位絲真係要小心講真賣假已經可恥,佢價錢完全唔係心甘情願賣假嘢嘅價錢!

最後想睇吓有無絲聽日經開旺角/尖沙咀龍豐(我淨係知呢2間)可以幫手入去望吓佢哋部FOREO係咪真係咁!如果佢哋老屈龍豐我會CC埋俾龍豐睇
ig買野 求仁得仁
窮閪先係ig買有嘢
推!
抵啦傻閪 去得ig買預撚左 當交下學費囉 傻閪
報海關未。
都唔明點解成日要係ig買
明明上外國網自己訂已經有又唔係d咩難買既野
講咁多做乜 報海關啦
資料由店主自己提供

繼續Click入去可以睇到店主真樣!

揭發之後有個自稱客仔走嚟幫口!先話我賤同衰,我堅持佢賣假貨就SPLIT去佢其他唔係假,同專門店賣嘅無分別

中間佢一度話我針對佢,講真佢賣假嘢針佢根本無錯,但我其實有去追撃假貨香水+護膚化妝品

基本上嗰啲IG SHOP都肯Del Post Say Sorry 我就算,所以證明我唔係針對佢/熟人私怨,即刻收皮

呢個店主勁寸話我無買過就惡意話佢假,大佬你假到個紙袋同盒一睇就知,咁係你廢一嘢俾人拆穿啫

仲開Story Show單話佢唔係假,隨時有單,心唸你啲單又無逐樣item,title又無,咁張單有咩意義
戇鳩 呢盒野間間都有得買啦,而家邊撚個得閒去IG買嘢
我無買過喎唔好衝出嚟柒啦
佢話自己龍豐貨,唔該擘大個屎眼睇吓啲字啦,你啲字咁粗點搞啊,即係店主屈龍豐賣假嘢喎

唔記得補返呢張,就係其中一個初級分 Jo Malone 真假,講真你連呢關都過唔到,仲好意思講話未買就惡意話佢賣假

而且啲post like數水份極高

大家真係小心騙徒 @glowverily.beauty,如果夠絲打撐,想keep住喺公海開post追撃所有賣假嘢嘅舖頭,雖然我唔喺IG SHOP買嘢,但我都唔想見到有人俾人呃

賣假嘢都串過馬撚
海關已報,等陣將email cc俾龍豐
幫推
Push
支持樓主推死黑店ig
carousell 好多
呢個人係好奸,琴晚我以為有啲係佢嘅實物圖,點知我一search根本就係鬼國小紅書

呢張我肯定就係所謂供應商俾佢嘅相,一堆簡體字名不特止,連個盒都暴露咗佢係假貨

暫時淨係搵到呢張清晰真假比較圖
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞