IG黑店賣假Jo Malone香水

1001 回覆
2264 Like 29 Dislike
佢啲甲真係好核突
喺佢度買咗其他嘢,好擔心假嘢
支持樓主花咁多時間去搵證據
繼續留名推
Thanks
好彩當初無買
有間IG shop叫dehomehk都有賣呢啲jo malone set
仲有l'occitane hand cream set
連clarins double serum都有
正價$900一支佢賣$390

我自己一定唔會再喺IG shop或者水貨店買
(之前喺hktvmall嗰啲水貨舖瀨過野)

但睇佢返貨個量咁大
我而家驚專門店啲售貨員會唔會手腳唔乾淨換咗啲貨架
留名 支持正氣樓主
學到嘢
之前見過啲loccitane hand cream $25一枝
決定放FOLLOWERS過1000 / 標榜正版正貨嘅IG SHOP! 雖然呢啲FOLLOWERS數字水份好高,大家都要睇路 分辨假貨以 IG POST 張產品相/牌子根本無出過作準!至於嗰間舖頭其他產品暫不逐一評論

lcyc.mall

avery.store__

sw.284.c

kshkbeauty.shop

nrs.shops

lamyin.beauty

搵搵吓突然醒起絲打講CAROUSELL我就去睇,發現其實嗰度仲多,而且買完啲人仲要讚佢正版??好癲

當中以呢個 perfume_pro 賣得最猖狂

今日暫時講住咁多,想俾少少建議大家,如果大家有啱嘅香水 / 護膚品
1. 先查吓究竟嗰樣產品係咪真係有出過
2. 可以假意對2-3樣產品有興趣,問賣家有無現貨
3. 有現貨嘅話叫佢提供多啲相,記得係要實物圖,如果所謂實物圖張張都唔同背景 / 好似影得太倒模,例如 :其實呢度係四間唔同嘅 IG SHOP

今日真係講到差唔多啦,太長氣了
幫到你就開心
你意思係12支香水禮盒套裝
jo malone冇岀過?
100ml平極都起碼600啦
英國平咁多買返黎都要成600幾 有咩可能4xx唔洗賺架咩
多謝你
今日個間girlboss都係寫100%真貨
但我知有朋友已經買了
多謝樓主,呢個post令我學識好似嘢
而家鬥蠢咩
上面有絲打貼咗真貨圖 都有易燃貼紙㗎
想俾少少建議大家,如果大家有啱嘅香水 / 護膚品 ( 做少少補充 )
1. 建議小心所謂平行進口貨嘅舖頭,發現賣假貨嘅都有個通病,好鐘意打個咁樣嘅通告

同客人打定底佢嘅包裝會同平時唔同,但係如果佢哋賣嘅只係平行進口貨AKA水貨,其實係唔會連個包裝都唔同,唔同嘅地方可能會係語言(來自其他國家) / 少量排版,但一啲品牌俾客人分辨真假嘅地方係唔會因為佢係水貨就消失

2. 先查吓究竟嗰樣產品係咪真係有出過
3. 可以假意對2-3樣產品有興趣,問賣家有無現貨
4. 有現貨嘅話叫佢提供多啲相,記得係要實物圖,如果所謂實物圖張張都唔同背景 / 好似影得太倒模,例如 : 其實呢度係四間唔同嘅 IG SHOP

暫時係咁,有個別產品問題可以喺度留低,如果真係多人需要可能會開個IG覆大家DM/TG,再次多謝大家支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞