IG黑店賣假Jo Malone香水

1001 回覆
2264 Like 29 Dislike

樓主可唔可以講埋呢個
之前喺佢到買咗diptyque蚊
買到返黎打開嗰下就發覺唔對路
隻味好臭 唔似喺專門店試嘅味
我認當初貪平買係很傻很天真

向carousell投訴完佢後
個貨品係落咗架
不過之後佢又開過新item再放上網
所以都想藉著呢個post叫大家小心呢個買家
入面仲有賣其他jo malone/diptyques
依家佢個蠟燭比起我買嗰時仲要賣貴咗
店主應該不會以為delete左ig , 著左草就乜事都冇嘅

疑似違法的證據必須妥善保留,方便被侵權的持份者,或被騙的苦主追究法律責任

此風不可長,殺一儆百是必要的
其實ig都好多假袋賣
見到淘寶1000$個高仿
呢啲仲易賣到
買家好多時無買過果個款根本唔知真假
想買個boy chanel 銀包行咗4間專門都無貨
但ig周圍都係貨 仲要全新

真係唔好咁傻豬豬去ig買
我去外國outlet都無賣到有ig咁平
佢地又無網站又無br講真點樣入貨賣到咁平
岩岩先係荃灣藥房買左堆嚟用
唔可以比佢哋周圍呃人 賺完人啲錢就買正貨
price.com 其實有冇保證
仲有啲ig好興一句有買手
我最近發現到佢地會拎個假貨喺專門店到影
面皮極厚
自己住咗半年歐洲周圍搵boutiques/outlet 睇下有無名牌真係可以咁平
賣嘅價最平都係farfetch on sale嘅價
有都係過期款 唔係太熱款
你地幫襯 佢地賺到Fat fat買真野
同埋而家個個國家都封關點走水貨
識frd做空姐都話去到 outport 唔俾出酒店
根本冇人走到水貨 真心買落手就
假的
我果個係咁
樓主
支持
樓主可能做代購,啲生意俾人做晒,諗唔到點解咁落力

(唔否認有人賣假野)
推到店主收皮
真係好恐怖,這位店主不但化妝品涉嫌買假嘢,不清楚會否含有有毒的化學成分,連家庭電器都可以做假。
賣假野
用起上黎隨時爆炸
點分真假
貴價野都係係專門店買啦,你都比得起嗰個價錢,好多時專門店都係貴幾舊水啫,唔差在啦。如果同專門店差好多嘅,十有八九都係假貨嚟,買咗有開心d 咩

利申:係ig shop 買親野都剩係揀有鋪頭同商業牌照嘅ig shop 買,買到假野個機率會但d

呢間有無人買過
見佢又係賣得好平
但係好少見佢出實物圖
痴線 我識有幾個WhatsApp批發都係咁打價格
呢啲全部都係大陸高仿
假貨有冇賣ANR
就算佢show真實物圖都可以寄假嘢俾你
驚假嘢就真係唔好傻豬豬幫襯ig店喇
俾貴啲買個安心算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞