IG黑店賣假Jo Malone香水

1001 回覆
2264 Like 29 Dislike

dnlm我擺完上嚟del晒啲嘢
巴絲見到有邊間似賣假嘢不如放晒上嚟
Pish!!!
支持
留名學野
呢個好問題,我依家都碌緊新聞同片,其實我懷疑係以前深圳華強北咪好出名電子批發城嘅,自從疫情/封關嗰啲大原因,嗰度就興起明通化妝品市場,勁多假護膚品/香水/化妝品嘅集中地,懷疑係咁入到嚟香港

呢個有待商榷,不過的確近呢年特別多咗大量假護膚品/香水/化妝品,所以我都只係做大膽又合理嘅推測
點解咁好心提佢 雖然我都唔知真假
但你應該靜靜雞報海關 而加你爆哂出黎佢下哂架 香港人好快唔記得呢d事
完 全 唔 一 樣
但你無試過真 都唔知自己嗰支係假
試過買過支假既jo malone bluebell 香水
結果噴出黎味淡成半 好肯定唔係原裝
或者可能溝左水

噴過隻味黎聞知假野就咁放係到
過多一星期支管仲要甩左

不過幾百蚊純粹試吓
假貨就一直都有 但唔會賣到咁明目張膽 賣晒廣告咁
自從有d 假貨扮批發周圍搵人入group 先咁多人開個ig賣
strawberrynet啲嘢真唔真?
我見sasa有5枝 9ml 654hkd
咁都係假?
我上jo malone官網想買經典5支套裝
但見官網冇
想買比朋友
Sasa嗰啲又話係水貨
咁究竟真唔真
仲有HKTVmall 我見到有Jo malone12枝裝賣
連HKTVmall 都假?
樓主好有心多謝樓主就真
我其實唔係想針對邊間,我只係想大家唔好俾人呃,講真呢啲無需求邊有供應,但如果需求嗰個係俾人呃就過唔到我嗰關

我唔係想斷佢米飯,上面有絲都話本身就有人純粹追牌子唔理真假,我唔會干涉因為呢班就係賣假嘢商家嘅target customers,我想幫嘅係真金白銀俾咗合理價錢以為自己買到正版結果係假貨嘅一群
hktv賣嘢嘅玩法似係 提供個平台畀啲商店賣嘢
見啲香水都係經其他店甚至sasa提供
買之前要起尻間公司底要有Br同地址(最少)
但唔係skincare,爭成幾十萬都係咁話,得個電話好難追
樓主
HKTVmall 都有jo malone12枝裝賣
又係假?
咁HKTVmall 唔會check下啲貨先俾佢賣?
擺明曲啦下話
我諗佢個平台太多唔同產品真係好難逐樣check
我諗真係太多負評個啲佢地先會留意?
佢賣嗰部dyson風筒都鬼鬼哋
香港同英國好似都冇藍色
Story有寫紫色嚟,似係用左ig啲效果搞到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞