[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(260) 睇#1

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
2條無問題
我都用緊
Intel yes
等多陣1190k啦
買張16G咭$30。唔知用電話可唔可以喺m$官網down嚟整, 我未試過。有啲sdcard連粒usb插頭。不過你話藍moon要修復, 呢樣嘢同4G以下既win10檔有咩關係?
我電腦有軟件有個software可以down win10, 由2004至舊到無倫既版本都down到。4G以下既話我就答你唔到, 我啲咭同手指最細都8G, 而且4G手指應該唔會足到俾你
想問下砌完機係咪一定要用有線keyboard mouse 入bios同裝windows?
我得set 藍牙(有埋無線adaptor)
大過4gb fat32copy唔到檔過去
係既咩? ntfs同肥32呢啲格式我唔識, 但我啲手指都係行肥32, 好似冇咩問題照裝到?
https://www.gdaily.org/19451/windows-10-1803-esd-iso
3.13gb果個疑似down到, 唔喺屋企冇無限數據, 唔幫你試 基本上軟件嘢我唔識, 淨係識接受, next, next, 完成。所以就咁就裝得定要其他方法先裝到就幫唔到你。因為....呢度係講硬件
唔該曬巴打
因為個檔係esd,都要用電腦轉返iso檔
我無電腦係手都係搞唔到
唉, 有冇tg, 有就留, 一陣返屋企得閒幫你搵下喇
B460板唔洗用10700K
用普通或者F
一係用Z490板
750W SFX 牛幾時先有貨呀
就出?
咁啲底板可以照用返?
想問吓而家想砌機係咪無可能即場買到3060ti
有咩途徑可以買到
想問inno3d RTX 3060ti twin x2好唔好
上網睇過啲人話inno係跟足NV既manual黎做包冇死
亦都有啲人話散熱好差
Z490冇問題 同埋應該1月尾有就B560/Z590 U要等到3月先正式開賣
你可以用10100/10400頂住先嘅 之後再放返
不過呢一代好短命 末代14nm同末代DDR4
只係用嚟Gaming應對住Zen 3先嘅產物
完農曆年
中階咭
是但喇

21q1預2月會有
底板就下星期
970 evo plus 1tb vs 980 pro 差唔多價位下大家點揀?
睇吓有冇PCI-E 4.0
打漏咗 980 Pro 500GB
一定係大容量行先 M.2 Slot好寶貴
一般好難用到Gen 4嗰速度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞