[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(260) 睇#1

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
水冷既話咩牌子好
個細佬仲用緊5,6年前lenovo laptop 玩緊minecraft, 我諗應該無GPU
宜家個list部機野無display card 會唔會連game 都開唔到
始終啲卡出得咁快, 唔想洗錢落去住, 玩到就算, 大個啲先加卡, 下下換卡好浪費
冇display卡連機都開唔到
咁即係要等4650G/4750G 啦 但要等2個月咁耐
不過4650G "Tray" 有貨, 其實高唔高風險, 又唔想降到3400G
林仔佢話58x輕鬆壓
你信唔信
aio/自組 ?
分體式,自組
ek/bis
Corsair唔掂?
平平哋幾百蚊買張二手嘅 好過無
會漏水
我自己就只係買左船仔既fitting
https://youtu.be/kC_GVV3FrXw
水泵會唔會
依個唔知,未用過
你為左rgb都可以諗下
我就會買ek新pump了好靚
https://www.ekwb.com/shop/ek-quantum-kinetic-flt-240-d5-pwm-d-rgb-plexi
3600X真係大伏
無內顯+唔抵
一係3600(無X)或5600X配張二手卡$200-800
一係4650G,tray版都無問題,只係保養要問清楚係咪香港行貨
屌老母啲3080依家幾時番貨
訂都唔撚比訂
5900x +張垃圾970好撚on9

利申:純粹入黎sun
收到巴打, 信你去馬
岩岩重裝window 隻芒啲色變淡咗 有冇巴打知點整番
用緊2060msi 裝咗n卡driver
求救
想問下 4.5-5k筆直 打下2k FIFA 咁 求幫忙?

1 x Intel® Core™ i3-10100
價錢:$890

1 x MSI H410M-A PRO Micro-ATX
價錢:$520

1 x [砌機優惠]ADATA Premier 16GB (1 x 16GB) DDR4 2666 Mhz C19
價錢:$440

1 x Samsung 860 EVO Series 500GB MZ-76E500BW SATA 3
價錢:$499

1 x ASUS TUF Gaming GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC Edition 6GB GDDR6
價錢:$1,999

1 x Antec NX Series NX550 550W
價錢:$399

1 x AeroCool Corporate Series CS-103 Micro-ATX
價錢:$169

總計: $4,916
我呢家個SPEC係
450W
CPU: I7-6700
板: B150
DISPLAY: 960
主要玩APEX開高效D同玩CYBERPUNK
係咪全部都要換過晒?
換做2條8GB ram
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞