姜濤一事,證明連登仔先最獨裁同最守舊

297 回覆
2250 Like 116 Dislike
一見到有新人(新一代)就踩低佢先去捧高自己鐘意果d(沉醉喺自己個代到)
又唔留意香港樂壇 又唔肯去嘥時間投票 又唔肯真金白銀支持
但係要人哋個投票結果符合佢嘅心意
唔肯付出但係又要有收穫(free ride)
根本就係典型嘅藍屍心態
每一代都有自己鐘意既音樂
班廢老聽粵劇 譚伯咪話Eason 唔知唱乜

擺番落自己到就唔好話咩音樂已死果d野
呢d就係衰格老屎忽
哦咁你實力唔夠嘅人係講邊個
分化撚blocked
又一個
咁有咩問題?
邊個嘅fans唔係咁諗自己欣賞嘅歌手?
你block飽佢
講事實都比人話5毛
連登仔老咗之後就會變成佢哋最憎嘅死廢老
佢哋本質同班老屎忽廢老一9樣
我發現多數女就算唔係姜糖
都會對姜濤有啲好感
但反而啲仔全部都好撚憎姜濤
CCTOY啲人好惡架
佢話你就得,你話返佢就唔得
Kpop真係好屈,
全世界都聽
英國都會歧視accent啦
Viu咁多錢都唔搵人教薑桃發音
我除咗覺得依個男仔個樣幾好

就對佢冇咩特別感覺,但唔阻止啲人鐘意佢。
Yt 粵語歌二百幾萬views 都唔夠贏最喜愛?同年嘅歌多views過佢嘅有邊首?我剩係諗到銀河修理員
再諗吓呢一班麻甩佬妒忌一個𡃁仔嘅小氣樣🤮
BTW,尋晚聽小斌女唱歌
而周柏豪,陳柏宇果班
你會明白點解過去十幾年無人聽廣東歌
汁男唔會妥AV男主角
2021仲聽本地歌根本低能
如果香港好似韓國咁有十幾二十隊好似mirror咁咁多本地fans既團體
連登仔負評既野最多係同fans嘈 普通香港人根本唔會理呢d圈內事

依家問題就係成個香港樂壇得mirror一隊新一代跑出,吸引到本地fans真金白銀去課金支持廣東歌
連登仔既盲反就即刻變得好大問題
因為依家無左mirror就樂壇真係變返死水 得番老屎忽 明唔明
要讚Mirror現場live表現真心好睇!!
又唱又跳都唔會喘氣~
臨場經驗可能比好多「錄音室歌手」仲豐富
有活力、有火、有心做音樂!
呢D野一上台就感受到 無得揸流灘
請大家放開偏見 真心欣賞12人!
到到有啲獎真係俾咗有資歷嘅人又會屌
香港人如果連自己本土文化都無埋,香港人依個族群就真係會消失
有新力量掘起根本係好事你上一代無能就唔好盲目屌9人廢
如果尋晚比Eason,你覺得連燈仔會嘈咩
有啲仲要下下鬧到盡,唔知仲以為佢地有仇
我就算對啲新人冇咩特別感覺,都唔會特登咁話人囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞