姜濤一事,證明連登仔先最獨裁同最守舊

297 回覆
2250 Like 116 Dislike
講唱歌姜濤真心唔好聽
衰極同隊Anson Lo唱歌都好聽過佢
更莫講話Ian 同阿Jer
唔俾人真係唔鍾意?唔可以批評?
你又有無支持過天堂鳥呀?
大把人踩過天堂鳥,你有無幫口呀?
薑糖
首先,有幾何由個出道2年,得21歲既人羅大獎
不過different parties有唔同意見好正常,好過以前頒獎典禮完左都無人理無人知
人哋唔認同你咪用時間證明比人睇

連登成日binc架啦

依家班fans 係咁屌都冇用,搞到越屌越唔想撐
咁姐係mirror姜b真係有人睇有觀眾緣有market囉
D人真心睇好呢隊人,有fans 有market 又唔得
所以香港人不適合民主
無話唔得,只係連登仔亦都有權踩佢地
連燈仔反先好
越反越紅
因為之前d人真係唔好睇
Mirror姜b好睇
sad but true
萬試萬靈
唔反先驚
不嬲都覺得唔同歌手藝人都有fans有haters好正常
但哩一兩日只要你唔係支持mirror 同姜b就會被定性為「唔支持香港樂壇」、「唔支持新人唔俾機會新人」,實在好嘔心,而哩d大多數係mirror粉絲所為

利申:對mirror無意見
係因為知道再屌走埋mirror就真係玩完
人地都唔係叫你地一定要盲撐mirror買mirror啲碟,只係想講唔好咁mean啫
即係用實力派既唱功來踩偶像派,用偶像派既外型來踩實力派,用出道十既二十年既明星既成就嘲笑啲出道一兩年既歌手,用影帝既演技來踩新演員嗰啲啊,呢度大把囉
班傻鳩又唔去投票
輸左又係發爛渣
就咁講唱live
尋晚姜濤好過班老屎忽多多聲啦下話
唔好成日咁悲觀諗到香港樂壇就死然後不停降低自己個standard la......
當年偽毒坤咪一樣比人屌到仆街
個時又唔見有人話比機會佢,話係樂壇新時代
d人覺得佢未有資格拎到呢個獎咪屌下,咁都唔比?
咁比tommy拎係咪都要為佢歡呼

換個角度諗
d所謂「支持香港樂壇」既人容許一個唱k level既人拎到呢個獎仲要連屌都唔比屌
容許一個當年其中一個大獎變成豬肉獎
咁d有心造音樂點樣想為呢個樂壇付出

話就話個獎係香港人投出黎/可能薑fans造出黎
但見到咁既結果,比我係其他候選人都失落啦
個問題係你唔撐佢班fans 就屈到你唔留意香港樂壇
再屈你唔撐本土唔支持香港
仲要咁多人衝出黎好自豪講冇聽過唔知佢係乜水,呢堆人連最根本個問題係咩都未知
喺連登見到好多叫佢浸多幾年先出嚟拎獎嘅留言真係好痴線
Exact7ly
好似大陸思維咁, 你唔支持XX 就唔愛國,
一向連登同現實走向都係相反
面神只係一個大家比較接受嘅例子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞