姜濤一事,證明連登仔先最獨裁同最守舊

297 回覆
2250 Like 116 Dislike
人地日韓10幾廿歲就做男女主角,公司就比佢獨當一面
姜濤唱得跳得又睇得,可謂新一代既星,但連燈仔就屌其他人去眼去聽歌永遠覺得大獎要老屎忽先有資格羅,仲沉醉四大天王時代
下下都要睇資歷同年齡去決定邊個羅獎,咁香港永遠都唔會有自己既星
明明哥哥同校長個年代先最黃金
都唔明D人仲沉醉四大天王時代jm9

我地姜B實至名歸
我唔係針對林家謙,我係話台下在座各位都係垃圾
我個人十分支持全民造星,因為佢自己培養好多星出黎(雖然有造馬成份),但都睇得出佢有自己製造星出黎,打倒cctvb霸權
冇自己份咪屌鳩人、眼紅囉
魚蛋論 ,係咁㗎啦
前幾年十年羅最佳電影,黃百鳴就話十年無資格羅
記者最後問佢有無睇過十年,佢話無
連燈仔同黃百鳴有咩分別
好多連登仔骨子裡都係死廢老
得罪連登仔已經注定姜萄喺香港無運行
倫伯哥哥嗰陣又係好鬼痴線 四大天王嗰陣已經係搞到好鬼畸形
係咪應該掉返轉
得罪連登仔先有運行
連登仔係咁
未聽過姜濤唱歌亦冇興趣聽
不過我都唔同意攞獎要論資排輩,邊個嗰年受歡迎啲歌hit 咪邊個攞囉,全世界都係咁係香港咁多年都咁守舊陳腐
明明全連登都瘋狂吹奏緊佢都講到佢比人逼害咁
見到連登出左幾個post, 用張國榮做例子黎屌佢,就知呢個姜濤應該有啲料
邊道
轉聽Kpop算
咁證明香港獨立係唔可行,因為香港人根本冇民族意識同自豪感,只係識踩自己人
香港人習性乜撚都反 有人為自己未來生活更美好而打拼 ,而鍵盤戰士 餘下鍵盤繼續發洩自己不滿
受歡迎hit拎係啱
邊個拎都無所謂

但香港樂壇的確好守舊
咁耐都係得堆pop music9成主導

睇下台灣韓國外國
不論pop定indie仲有各種音樂類型都有分唔同類型頒獎
人地真心有好好推廣唔同類型音樂
未必係嘅,只係接受唔到由一d實力唔夠嘅人接棒
強如方大同果d反而hit唔起,唉
實力定義個個唔同,世界對歌手“實力”定義明顯唔buy 方大同依種
bts 紅到爆炸,除左連燈仔,世界上應該無邊個敢話佢地無實力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞