姜濤一事,證明連登仔先最獨裁同最守舊

297 回覆
2250 Like 116 Dislike
陰公 復興樂壇嘅第一步 就比連燈仔打沉左
你睇韓國啲跳唱團幾紅就知啦 Bts紅到去美國
宜家大陸台灣都學韓國推跳唱團
而且最重要係,舊一代或舊模式唱左十幾廿年,廣東歌就愈來愈霉愈來愈少人聽,明顯係而家已經無人buy依套
而家多番人留意同多d人聽,其實唔係好事咩?
韓國音樂綜藝節目有好idea 同 marketing, 多音樂綜藝節目比啲唔紅或過氣歌手
蒙面歌王,

《Sing Again》是《Sugar Man》 製作組的全新企劃,給予需要的歌手們「再一次」機會,幫助他們能再次站在大眾面前的重啟試鏡節目,在哪都看不到的「復仇者聯盟」級別的MC 與評審軍團的組合,加上史上首次不用歌手的名字,而是啟用「號碼制」的方式,為觀眾帶來不同的趣味。
巴打 講得好我姜世一
問題係而家出面d post好多人屌連登仔唔支持新人唔支持香港樂壇,屌連登仔唔俾機會新人,咁天堂鳥點解又唔支持下?過去咁多年每年都有好多新人,好多亦消失咗,果時根本無人出過聲,我覺得哩d虛偽嘅大愛左膠好嘔心,佢地純粹只係因為鍾意mirror
唔係針對姜濤,係全港樂壇都係垃圾
乜柒校長?支那校長?
連登嘅燈力十足
你洗定patpat準備俾連登班大愛左膠屌啦
一部份人姐
可能真係呀
20年代
其實韓國新人出道都有anti fans, 香港anti fans 算是小兒科啦, 其實最緊要有平台比歌手表演實力, 將anti fans 變fans, 多啲表演節目idea, 多啲新人競爭環境
叫依班人出嚟唱 出嚟跳啦
其實有無諗過,當年老一輩(聽緊粵曲)屌譚伯哥哥憑乜
聽譚伯哥哥嘅,屌4大天王憑乜
聽4大天王嘅,屌Eason 憑乜
聽Eason 嘅,屌張敬軒憑乜
連登仔聽張敬軒嘅,咪又係屌姜濤憑乜

每一代都會唔妥後生個代覺得後生嘅憑乜
最喜愛係靠投票靠多人,係咁架啦,有乜好嘈
屌你啦 哥哥校長同歌神Sam小鳳姐邊有得比
一代不如一代
前一日先睇完紅白,個反差好撚大
連燈仔係人都恥笑架啦
天堂鳥紅唔起佢自己問題,柒多過型
mirror跑出係事實,最少依個moment都係
再者依件事好似係班連燈仔唔抵得人地羅獎,就狂屌人先
利申:睇過全民造星而已,無聽mirror任何歌
姜濤比人屌
但果時方大同一樣比連登仔屌到反皮
話佢偽毒、首首歌差不多好無料、好悶
其實件事同實力係無關
純粹見人紅又唔係自己鐘意果type音樂/樣就屌

林家謙有料到
但如果佢唔係做Typical canton pop
如果佢再紅啲
一樣會比人屌到反皮
早幾年689日鳩日講香港獨立果陣 我都話香港人唔會獨立到
因為冇共同信念同靈魂
撐林家謙又係比連登仔笑家謙黨
A: mirror同姜b值得攞獎咩?
B: 唔好咁守舊la俾d機會新人,mirror好正㗎!關心吓香港樂壇啦!
A: 咁請問上年班新人有咩人?
B: 呀.......
A: 前年呢?
B: ......唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞