【Pixar新作】靈魂奇遇記 Soul 討論區

407 回覆
160 Like 11 Dislike
哎也 睇左英文 睇多次粵語先
想聽易彎娜配音 !!!
都唔算啦
同問!!!
COCO 我睇到喊
想問催唔催淚?
我以為會好似coco咁爆喊,但結果無
我覺得呢套無位會令你喊,因為無直接牽涉生死,但睇完會沉默,自己諗好多野
thanks!
本身對套戲冇咩興趣,睇完你地講就想入場睇了
幾個月前上網睇左,好有意思好好睇,大家一定要入場睇。
居然咁好評
對迪士尼既戲係有期待
我都星期日睇完覺得麻麻地同悶悶地
Inside // coco好好多

同某程度上死左就死左
死左都可以復活呢下就..........
今日睇咗,係人生迷惘嘅時候睇真係好healing
會同另一個friend再睇多次
erry
我減左,減位係joe同22最後一齊拖住手跳入地球,好大愛
上星期睇左中文版,今晚睇多次英文版。

我覺得 22號 係中文配得好過英文。
中文版把聲夠厭世,反而英文版就太普通。
Who is Annabelletoy story 4?
同女朋友睇左其實我一直都有自己既目標想做,但女朋友唔太支持,仲話佢係我既22號 我問點解(其實我明,唔想我掛住追夢做自己野而忽略咗身邊嘅嘢,包括佢)但我真係想為自己做決定,唔想令自己後悔。睇完真係諗得幾多
英文版把聲係好annoying嘅阿嬸
英文版遲D好多平台都可以翻睇番
但係中文版好多時你唔係戲院睇就會錯過左
Ivana 真係配得好好,好可愛,同上次inside out 一樣咁好.
睇完最深刻係解釋火花個一幕。

一直以黎,連自己都認為火花係一種目標,一種興趣,所以會不停步咁不斷搵,不斷試。

但原來火花,就係只係好簡單咁享受生活就足夠。
我覺得呢套勁過 inside out
催到仆街
Message 簡單易明但其實好 deep,我諗成年人睇完點都有啲體會

為人父母睇完應該都會檢討一下自己嘅教育方式

總括嚟講,點都係好戲
睇完覺得好正
正過coco,同inside out差唔多
我覺得coco催淚啲係因為同人身邊事物易共鳴啲
即係都係有親人過身咁,但我自己睇coco就無特別喊
反而呢套覺得有啲感動

Btw,點解咁多人想joe死
其實由頭到尾我覺得joe係根本未真正死亡
都係受咗傷跟住靈魂出竅,即係類似瑠彌狀態咁
好似啲人話做完手術要靠自己意志先醒得返
亦都因為咁佢先係唯一一個可以由天梯走去起始之前
謝利都係睇到呢點先由頭到尾都幫佢

最後佢都係靠出神先進入返去搵22號
結局唔死都講得過去掛

Btw,船上果幾條友好撚勁,可以自由進出唔同嘅世界
但船上嗰條友喺現實係食物鏈最低層
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞