【Pixar新作】靈魂奇遇記 Soul 討論區

407 回覆
160 Like 11 Dislike
對呀
Pixar 同 Disney 唔同架

但對上一套 Onward 唔好睇
暫時都仲係 wall -e 覺得最好,不賣弄, 有反思有浪漫,
inside out 係好但真係好為做而做,為message而message
Coco 都好正
都唔一定
好似zootopia 同enchanted 個類都已經唔係frozen 個類
無乜可比性, 同一公司都可以有唔同創作方向 disney 一樣可以ban pixar 呢d 橋, 出類frozen 電影添

不如你問dreamworks 幾時可以追返pixar 同disney 好過啦
disney 同PIXAR 出品個方向都幾明確其實,DISNEY就算啲人無睇過,啲角色一定要merchandise到,PIXAR 基本上無呢方面壓力
當時inside out 出預告個時得個幾隻野什至可以算幾醜樣下,當然睇完會改觀

BTW DREAMWORKS 勁過disney既地方係佢奶共奶得仲勁
wall-e根本神中之神, 講埋環保果下屈機
如果你係逆來順受
咁個天要你死,你就接受死

咁個天要你生,你都要接受生,就算你勁想死,你都要生。
Pixar係咪第一次做寫實風?d 景靚到

同埋要take左幾多野先諗到d線線構成既Jerry terry好正
Terry 勁好笑
以前個d Pixar係小朋友睇得開心,同時都有野比大人睇,好似the incredibles咁

呢套真係大人先睇得明,小朋友未必知做乜其實講d野有d複雜,有無人同細路一齊睇,反應點樣
究竟香港會唔會上
寫實風咗好多年喇,由2007年到開始
我覺得走寫實風走到有少少迷失
寫實唔係話佢render得好像真喎,我意思係佢跟足new york city既景黎整,好多detail位,平時睇美劇睇得多,覺得佢都好似
咁我又唔覺得soul可以去到用寫實或者realist嚟形容
我覺得呢套好麻麻 , 因為佢之前有Coco同Inside Out在前
Coco同Inside Out我覺得係全面大勝呢套soul
做出嚟個感覺..唔係好入到我心炊
係 , 其實最後佢拖住22號落地球然後佢去唔到嗰吓就完會舒服好多 , 起碼夠自然
人生殘酷就係殘酷喺總係會有意外 , 人生有遺憾先叫做entire life
點會咁完美架咁都返到生。
初7戲院開番,有無人去睇番粵語配音
睇完 我的火花呀
其實果刻我都以為Joe 最後死係家中琴前,
咁樣成個故事會最完整,
但我相信就算Pixar本來咁寫都好,
都唔會過到迪士尼果關。

但整體上,過去必有既追逐情節呢套收檢左好多,
我個人覺得Soul 好睇過inside out 。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞