召集LIHKG所有單車jj (7)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
黎緊想換新車
如果就咁比較新車同舊車既reach同stack
可唔可以知道咩size岩自己
我想問下你地係CRC仲買唔買到SRAM?
我以前係呢到買到但先幾日入去search sram乜柒都search唔到

bike24都無啦而家,而家擺明雲鵬做野

ZIPP 都好似冇

都係雲鵬

似乎係SRAM全球唔再做網上零售
我係加拿大上CRC都睇唔到zipp同sram
我以前係呢到買到但先幾日入去search sram乜柒都search唔到

ZIPP 都好似冇

都係雲鵬

垃圾branding

retail必須被淘汰

shimano大法好

look果個?

好耐無同佢踩

講緊我?
入左學堂 一個星期先踩得一次

入學堂?

操班
消防

look 695

咁你專心上學啦

上完學,搵消防叔叔帶你踩車,AV35+ 好似係

消防好似有車隊

巴打入完去出翻黎應該夠玩三鐵無難度

ZIPP 都好似冇

都係雲鵬

你唯有去單車鋪買

買red?
新手請教,管肽貼係咪除左tufo,仲有咩選擇?邊到買好?

淘寶膠紙 平 一大卷

但係除個陣唔係幾爽,
一次過滅唔曬 會有啲剩咗要用手滅

用膠紙唔會好唔穩陣咩

ZIPP 都好似冇

都係雲鵬

你唯有去單車鋪買

買red?

唔係啦,純粹問下
接受唔到double Tap, etap又買唔起
幾肯定會用返shimano

ZIPP 都好似冇

都係雲鵬

你唯有去單車鋪買

買red?

唔係啦,純粹問下

唔做網上零售

ZIPP 都好似冇

都係雲鵬

你唯有去單車鋪買

買red?

唔係啦,純粹問下

唔做網上零售

shimano好野

ZIPP 都好似冇

都係雲鵬

你唯有去單車鋪買

買red?

唔係啦,純粹問下

唔做網上零售

shimano好野

香港都叫好d,代理得一間,比較集中
我呢到真係麻q煩,好似specialized咁唔做網上,你上specialized個website search,全溫哥華n間LBS都話係代理 好啦你親自去,頂你原來呢間LBS淨係賣specialized d commuter嘢
搵幾間先有venge vias實物睇
giro又係,間間LBS都話自己代理giro,間間賣嘅嘢都唔同

ZIPP 都好似冇

都係雲鵬

你唯有去單車鋪買

買red?

唔係啦,純粹問下

買campy啦.

ZIPP 都好似冇

都係雲鵬

你唯有去單車鋪買

買red?

唔係啦,純粹問下

唔做網上零售

shimano好野

香港都叫好d,代理得一間,比較集中
我呢到真係麻q煩,好似specialized咁唔做網上,你上specialized個website search,全溫哥華n間LBS都話係代理 好啦你親自去,頂你原來呢間LBS淨係賣specialized d commuter嘢
搵幾間先有venge vias實物睇
giro又係,間間LBS都話自己代理giro,間間賣嘅嘢都唔同

想買venge vias

ZIPP 都好似冇

都係雲鵬

你唯有去單車鋪買

買red?

唔係啦,純粹問下

買campy啦.

ZIPP 都好似冇

都係雲鵬

你唯有去單車鋪買

買red?

唔係啦,純粹問下

買campy啦.

一來貴二來是但啦用返shimano間間單單

不過講開shimano網上零售其實又係on99
英國shimano個批發價公認係比北美低一大截
所以CRC先可以做到個價咁低賤
例如105 full group CRC賣$5xx cad,我兩年前親耳聽到係呢到嘅單車鋪quote 105 full group $1200 cad
m520 CRC賣$25cad, LSB 賣$60

所以,有美國嘅LBS係直接係CRC入貨
黎緊想換新車
如果就咁比較新車同舊車既reach同stack
可唔可以知道咩size岩自己

都可以,睇埋stand over height 免卡蛋

用耐左,不知不覺會多左道力,唔洗好刻意練

搖車會好明顯
平時應該唔多覺

咁個鞋碼0同9既分別只係look左個時左右既鬆緊度?咁緊d踩緊個時唔會左右有空位比隻腳?
太多問題,買左對鞋番黎1-2個月最近個look同對鞋比我搞到就爛。唔該哂咁多位師兄

一定要買鬆,除非你比錢去做好認真既fitting,否則固定左郁唔到怕你傷膝

買左最緊,那有錢fitting。幫我整車個師父都500

上lock 踏收五百?

fitting全車500定係齋fit鞋碼500

差好遠喎

全身 鞋碼佢免費幫我既,全身係唔知準唔準。
有無單車鎖推薦,淘寶果d 會唔會好流

搖車會好明顯
平時應該唔多覺

咁個鞋碼0同9既分別只係look左個時左右既鬆緊度?咁緊d踩緊個時唔會左右有空位比隻腳?
太多問題,買左對鞋番黎1-2個月最近個look同對鞋比我搞到就爛。唔該哂咁多位師兄

一定要買鬆,除非你比錢去做好認真既fitting,否則固定左郁唔到怕你傷膝

買左最緊,那有錢fitting。幫我整車個師父都500

上lock 踏收五百?

fitting全車500定係齋fit鞋碼500

差好遠喎

全身 鞋碼佢免費幫我既,全身係唔知準唔準。

平fit 其實可以慳返,反而貴fit 夠精確先做到效果

ZIPP 都好似冇

都係雲鵬

你唯有去單車鋪買

買red?

唔係啦,純粹問下

唔做網上零售

其實of代理唔比佢送貨過黎🤦🏻
(求助)全碳尾碟係咪一定有D偏擺?

ZIPP 都好似冇

都係雲鵬

你唯有去單車鋪買

買red?

唔係啦,純粹問下

唔做網上零售

其實of代理唔比佢送貨過黎🤦🏻

收返我句唔做網上零售
啱啱上美國d網,ship去美國都仲得嘅
似乎係香港同加拿大sram代理唔比CRC賣
(求助)全碳尾碟係咪一定有D偏擺?

淘寶既通常都偏擺到彈起,睇彩數,大廠理論上qc 係好d
新手請教,管肽貼係咪除左tufo,仲有咩選擇?邊到買好?

淘寶膠紙 平 一大卷

但係除個陣唔係幾爽,
一次過滅唔曬 會有啲剩咗要用手滅

用膠紙唔會好唔穩陣咩

管胎膠紙點都用有牌子好,因為你唔知淘寶黏力係點😟
同埋,痴唔實,甩胎就pk

ZIPP 都好似冇

都係雲鵬

你唯有去單車鋪買

買red?

淘啦,red 我都好想要

講緊我?
入左學堂 一個星期先踩得一次

入學堂?

操班
消防

look 695

咁你專心上學啦

上完學,搵消防叔叔帶你踩車,AV35+ 好似係

消防好似有車隊

巴打入完去出翻黎應該夠玩三鐵無難度

最出名係 fireman uncle但未見過佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞